Za upis u srednje škole na području VPŽ dostupno je 1010 mjesta

U organizaciji Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Virovitičko-podravske županije, u Virovitici je održan kolegij ravnatelja srednjih škola s područja županije vezano uz upis učenika u prvi razred srednje škole.
Na kolegiju je dogovoren način na koji će se učenici prijavljivati u srednje škole.

Ono što je bitno, ove godine, u odnosu na prijašnje godine, učenici će se prijavljivati na natječaje, prije svega prema ostvarenim rezultatima unutar svog osmogodišnjeg školovanja, ali i na temelju zdravstvenih zahtjeva koje će škole odrediti za pojedine programe – rekla je pročelnica županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Vesna Šerepac.

U srednjim školama na području županije ove je godine dostupno 1010 mjesta za upis u razredne odjele koji broje od 22 do 24 učenika, ovisno o kojoj je vrsti programa riječ.

Osim toga, na kolegiju je definiran i način na koji će škole obavještavati roditelje o potrebnim podacima vezano uz sufinanciranje prijevoza srednjoškolaca, kao i dolazak učenika na tradicionalnu manifestaciju „Zbogom školo do jeseni“ koja će se održati 3. lipnja.

(www.icv.hr, mb; foto: M. Bašić)

DSC03288 DSC03291 DSC03293

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content