The Fusion po drugi puta na pitomačkom festivalu: Uživamo biti drugačiji

Baš kao što se lake jezgre atoma spajaju u jednu težu koja oslobađa golemu energiju, tako i spajanje šest glasova ovih dama oslobađa ljubav prema glazbi. To je prava fuzija, odnosno The Fusion, voklano-instrumentalni sastav koji će se ove godine drugi put predstaviti publici pitomačkog festivala Pjesme Podravine i Podravlja. Voditeljica sastava Željka Bančić otkrila nam je sve o The Fusionu i ponešto o novoj pjesmi – za više ćemo, kaže, morati pričekati 10. lipnja i Večer popularnih tamburaških skladbi.

Tko čini The Fusion? Kako ste se okupili?

The Fusion su šest djevojaka i dva momka. Vokalno The Fusion predstavljaju Iva Brusač, Nikolina Ščuka, Sanja Sučić, Tatjana Ospet, Darija Kopričanec i Željka Bančić, a instrumentalno Tomislav Glumbić na bas gitari i Marijo Peterfi na ritam gitari. Prije nešto više od tri godine počeli smo djelovati kao kvintet, a u trenutačnom sastavu smo godinu dana. Kroz tri godine rada i postojanja mijenjali su se članovi, no sada smo se nekako “smirili”, našli i udomaćili jedni s drugima.

Koju vrstu glazbe najviše uživate izvoditi?

Uživamo izvoditi obrade hrvatskih glazbenika poput Olivera, Gibonija, Josipe Lisac, ali i stranu glazbu, na primjer Abbu, Tinu Turner i slično. Uživamo i u duhovnoj glazbi, posebice gospelu. Imamo dvije autorske duhovne skladbe, a jednu od njih planiramo poslati na natječaj Bonofesta u Vukovar. Prilično različito od stila koji njeguje festival u Pitomači, no i tamburice su nam prirasle srcu.

Što za The Fusion znači festival u Pitomači?

Na festivalu Pjesme Podravine i Podravlja prvi smo put nastupili prošle godine što nam je predstavljalo odskočnu dasku. Ponosni smo na naše pjesme koje su autorske. Darija Kopričanec piše tekstove, a ja glazbu i aranžmane za naše skladbe. Mislim da smo ljudima zanimljivi jer smo jedinstveni i donosimo jednu novu vrstu glazbe na festival. Uživamo biti drugačiiji.

Sada, kada ćemo drugi put pitomačkoj publici pokazati svoj rad, festival nam predstavlja izazov. Svake se godine javlja sve više kvalitetnih skladbi i izvođača pa nam je izuzetno drago što je naša pjesma ove godine odabrana među najbolje.

Koliko se često pripremate za nastupe?

Dva puta na tjedan po dva sata – i više nego dovoljno za The Fusion.

Vidljvo je glazbeno sazrijevanje tijekom godina suradnje. Što ste naučili jedni od drugih?
Tijekom godina suradnje vokalno smo napredovale. Karakterno smo sve različite osobe, ali u glazbi odlično funkcioniramo. Puno smo naučili jedni od drugih. Na sceni moramo funkcionirati kao jedno tijelo za što je potrebno puno kompromisa, temeljitosti, razumijevanja i, naravno, odricanja. Cure poštuju sva pravila, obožavaju pjevati i to rade iz srca, što je najvažnije.

Kakva nas pjesma ove godine očekuje na festivalu?

Ove godine na festivalu surađujemo s tamburaškim sastavom Mjesečina. Publici ćemo ponuditi jedan odličan spoj tambure i “elektrike” u veselom ritmu. Pjesma je vrlo zanimljiva i očekujemo da će se svidjeti publici. Ne želimo previše otkriti, sve će se vidjeti i čuti 10. lipnja u športskoj dvorani Osnovne škole Petra Preradovića u Pitomači.

(www.pitomacafestival.hr)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content