Glasajte za Viroviticu da dobije vježbalište na otvorenom

Do kraja glasovanja za uređenje vježbališta na otvorenome tzv. aktivnih zona ostala su još dva tjedna. Na mrežnoj stranici www.pokretzaradost.hr/aktivne zone građani do 1. lipnja odlučuju u kojim će gradovima Coca-Cola urediti aktivne zone, za koje je do sada glasovalo više od 160 tisuća ljudi, što ukazuje na veliko zanimanje za projekt koji će se nastaviti i sljedeće godine.

Sustav je glasovanja osmišljen tako da svim gradovima omogućuje ravnopravan položaj, odnosno osigurava da manji gradovi ne budu u lošijemu položaju od gradova s većim brojem stanovnika. Pritom se vodi računa i o razvijenosti područja na kojima se nalaze pojedini gradovi. Naime, želja je Coca-Cole i partnera projekta da se njime unaprijedi kvaliteta života i u manjim gradovima te slabije razvijenim područjima.

Projekt je izgradnje vježbališta na otvorenome Coca-Cola u Hrvatskoj pokrenula u sklopu svojega višegodišnjeg projekta Pokret za radost, kojim se građane želi potaknuti na kretanje te ih poučiti o važnosti uravnotežene prehrane i aktivnoga životnog stila. U aktivnim zonama bit će u suradnji s lokalnom zajednicom postavljene sprave za vježbanje kojima će se moći koristiti svi zainteresirani za aktivan život i vježbanje na otvorenome, a nakon njihova otvaranja organizirat će se besplatno vježbanje pod nadzorom kineziologa te radionice i savjetovanja o uravnoteženoj prehrani.

Partneri su Coca-Cole u projektu uređenja aktivnih zona Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatski Crveni križ, a projekt su podržali i Ministarstvo zdravlja te Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Veleposlanici su projekta Mirza Džomba, bivši rukometaš i Antonija Blaće, televizijska voditeljica.

Više podataka o dosadašnjim aktivnostima u okviru projekta, aktivnim zonama i postupku glasovanja možete pronaći na društvenim mrežama i mrežnoj stranici www.pokretzaradost.hr.

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content