Započela manifestacija “Svjetski dan harmonikaša”

Odlukom UNESCO-a 6. svibnja 2009. godine proglašen je “Svjetskim danom harmonike – World accordion day”. Tada je obilježena i 180. godišnjica rođenja ovog instrumenta. Tim povodom GŠ Jan Vlašimsky Virovitica u suradnji s GŠ Zlatka Balokovića iz Zagreba uz podršku Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i Grada Virovitice organizirali su festival kojim će obilježiti “Svjetski dan harmonike”.

Obilježavanje su započeli radionicom Master class. Radionicu na temu praktičan rad s polaznicima seminara vodio je vrsni umjetnik i profesor na Glazbenoj akademiji Gnjesin u Moskvi Aleksandar Selivanov. Učenici su tako imali priliku raditi s eminentnim glazbenikom koji je nastojao barem dio svog glazbenog umijeća prenijeti na mlade harmonikaše.

Manifestacija se nastavlja i u četvrtak, 5. svibnja, u 19 sati koncertom harmonikaša u Kazalištu Virovitica. Na koncertu će nastupiti: Harmonikaški orkestar Glazbene škole Jan Vlašimsky, Duo una sinistra, Mješoviti orkestar Glazbene škole Zlatka Balokovića Zagreb te Harmonikaški orkestar Osnovne umjetničke škole Matka Brajše Rašana iz Labina i pjevački zbor.

(www.icv.hr, žđ; Foto: Željka Đaković)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content