Završen eTwinning projekt “Mislim zeleno – čuvam Zemlju” u OŠ Josipa Kozarca u Slatini

ETwinning projekt Mislim zeleno – čuvam Zemlju nastao je na inicijativu Udruge hrvatskih učitelja razredne nastave Zvono. Započeo je u ožujku, a završio je 22. travnja kada se obilježava Dan planeta Zemlje. U projekt je bilo uključeno 113 učitelja i učiteljica iz Hrvatske i Srbije.

Učenici 4. b razrednog odjela s učiteljicom Sanelom Tot uspješno su sudjelovali u projektu Mislim zeleno – čuvam Zemlju. Od 18. ožujka do 22. travnja učiteljica je s učenicima provela četiri tematske radionice: Proljeće (recikliranje), Zečići i pisanice (recikliranje), Stablo s eko porukama i Eko kutijice.

Učenici su kod kuće skupljali, a na radionicama reciklirali otpad: kartonske role toalet papira, raznobojne pvc vrećice, stare naljepnice, ostatke raznobojnog kartona i ukrasnih traka, slamčice, ambalaže bombonijere, stare lakove za nokte, različite plastične kutijice i salvete različitih uzoraka.

Cilj je bio da učenici radionicama prepoznaju važnost prenamjene otpada i važnost racionalnog upotrebljavanja prirodnih izvora i energije; shvate važnost recikliranja i brige za okoliš; steknu praktična znanja o recikliranju; razviju ekološku svijest, stav o uporabnoj vrijednosti predmeta i očuvanju planeta Zemlje te poduzetnički duh i kreativnost ukrašavanjem kutijica kolaž papirom ili salvetnom tehnikom

Učenici 4. b razrednog odjela poručuju ljudima:

“Reciklirajte i pravilno razvrstavajte otpad!

Nemojte sjeći šume jer tako smanjujete količinu zraka na Zemlji!

Onečišćena voda – bolesni ljudi! Čista voda – zdravi ljudi!

Čuvajući okoliš, čuvaš sebe!

Ne igrajte se s vatrom!

Ugradite filtre na dimnjake!”

(www.icv.hr, st)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content