Glasnici istine sudjelovali na Danu osječkih branitelja – sjećanje na “Crvenog fiću”

U povodu Dana osječkih branitelja članovi Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije ˝Glasnici istine˝ (Draksler, Nikolić, Dolovski i Tutenov) sudjelovali su na memorijalnom polumaratonu Ćelije-Osijek.

Prisjećanje je to na dan kada je prije 25 godina tenk tzv. JNA u Osijeku na križanju Trpimirove i Vukovarske ulice pregazio crvenog “Fiću”.

Događaj koji je postao simbolom grada Osijeka i čija je slika obišla cijeli svijet i najavila događaje koji će uslijediti, velikosrpsku agresiju na Hrvatsku.

Start ovog polumaratona bio je ispred Spomen obilježja poginulim braniteljima u mjestu Ćelije, prvom hrvatskom mjestu spaljenom do temelja 1991 godine a cilj u Osijeku ispred umjetničke instalacije ˝Crveni fićo˝ gdje su dočekani od mnoštva građana grada Osijeka te predstavnika županijskih i gradskih vlasti kao i predstavnika osječkih udruga proisteklih iz Domovinskog rata gdje je upriličen i perfomans uz nastup vokalnog sastava Akvarel.

Na Memorijalnom polumaratonu organiziranom od strane maraton kluba Hrvatski sokol iz Osijeka sudjelovalo je 25 trkača iz Osijeka, Antunovca, Vardarca, Josipovca, Tenje, Koritne, Dobrovića i Slatine.

(Glasnici istine, foto: Glasnici istine, Stipo Černić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content