Grad Slatina na prekograničnu suradnju s Mađarskom nominirao 12 projekata vrijednih više od 39 milijuna kuna

Pod predsjedanjem Robertina Repića, predsjednika Gradskog vijeća Grada Slatine, obiman dnevni red od čak 30 točaka odradili su vijećnici u srijedu, 15. lipnja, u nepuna dva sata.
HDZ-ov vijećnik Josip Hetrih u svibnju je podnio zahtjev za stavljanje vijećničkog mandata u mirovanje te je na njegovo mjesto, odlukom HDZ-a, u Gradsko vijeće ušao Zoran Mandekić. Njegov je mandat započeo polaganjem prisege na početku sjednice.

Za razdoblje od protekla tri mjeseca, odnosno od prošle sjednice Vijeća, gradonačelnik Ivan Roštaš podnio je iscrpno izvješće o svome radu i radu Gradske uprave. Posebno je naglasio kako je Grad Slatina na raspisani natječaj financiranja prekogranične suradnje sredstvima Europske unije u parnerstvu s mađarskim gradovima Szigetvar, Pećuh, Komlov, Churgo i Szentorinc nominirao 12 projekata vrijednih više od 39 milijuna kuna. U nekima od tih projekata Grad će biti nositelj, a u nekima partner tim gradovima. Pohvalio je rad gradskih djelatnika i Gradske razvojne agencije koji su projekte pripremili u suradnji s mađarskim partnerima te nominirali na natječaj.

U aktualnom satu, Klub vijećnika HDSSB-a postavio je pitanje rješavanja problema zastarjele javne rasvjete u Ulici bana Jelačića i opravdanosti značajnih ulaganja u rekonstrukciju Trga sv. Josipa u vrijeme kada su sredstva nedostatna za potrebno uređenje niza gradskih ulica kao i za održavanje postojećih te predložili da se uređenje središnjeg gradskog trga odgodi.

Odgovarajući na postavljena pitanja, Vesna Klement, pročelnica Upravnog odjela za gospodarenje prostorom rekla je kako je veći kvar na javnoj rasvjetu u Jelačićevoj ulici otklonjen u svibnju te da Grad priprema projekt za rekonstrukciju zastarjele javne rasvjete i planira sveobuhvatnu obnovu cijele ulice. Govoreći o rekonstrukciji Trga sv. Josipa ukazala je na opravdanost te investicije koja se odgađa već nekoliko godina, iako je nužna. Vlastitim sredstvima i sredstvima iz raznih fondova Trg će se rekonstruirati u nekoliko faza. Podsjetila je vijećnike da su svojim ranijim odlukama podržali taj projekt.
Denis Ostrošić (Hrvtski laburisti – stranka rada) postavio je pitanje održavanja i stavljanja u funkciju starog nogometnog igrališta predviđenog za prodaju predloživši da se okolnim školama omogući na tome prostoru ekološka proizvodnja poljoprivrednih proizvoda.
U nastavku sjednice vijećnici su bez veće rasprave prihvatili deset izvješća o radu gradskih ustanova i institucija za 2015. godinu i nekoliko odluka, među kojima je najznačajnijia rebalans proračuna za 2016. godinu.

(www.icv.hr, js; foto: J. Srdoč)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content