“Ivanje 2016.” u parku Čimen u Špišić Bukovici

U Špišić bukovačkom parku “Čimen” u četvrtak, 23. lipnja, je raznim kulturno-zabavnim događajima obilježen Dan općine Špišić Bukovica.

Tom prigodom održano je natjecanje u kuhanju paprikaša sloganca u kojemu je prvu nagradu osvojila ekipa Hrvatskog nogometnog kluba “Mladost” iz Vukosavljevice, druga je Udruga žena Špišić Bukovice, a treće mjesto osvojili su vijećnici Općinskog vijeća Špišić Bukovice. Uručena su i priznanja vinarima općine koji su na ovogodišnjem sajmu Viroexpo osvojili najbolja odličja, Zoranu Raptavi, Željku Bačaru, Zvonku Obrovac, Milanu Mustaču, Zvonku Kucljaku, Hrvoju Mileru, Mirku Boljevčanu i Ivanu Mileru. Za najkvalitetnije vino općine odabrano je vino graševina Hrvoja Milera.

Ova svečanost koju su glazbom i plesom upotpunili “Suhopoljski tamburaši” i Kulturno-umjetničko društvo “Sloga” iz Špišić Bukovice završila je tradicionalnim Ivanjskim navečerjem, a Ivanjski krijes ispred mnogobrojnih mještana i gostiju zapalio je načelnik Općine Špišić Bukovica Hrvoje Miler.

Osim mnogobrojnih mještana i njihovih gostiju, predstavnika Općine Špišić Bukovica te predstavnika mnogobrojnih udruga s područja općine, na ovom zanimljivom događaju nazočio je i dožupan Zdravko Dijaković, te predstavnici tvrtke “Šafram” iz Turanovca koji su natjecateljima u kuhanju sloganca donirali svoje proizvode.

(www.icv.hr, bs; foto: Bruno Sokele)

Invalid Displayed Gallery

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content