Nastavlja se opremanje Panonskog drvnog centra kompetencija u Virovitici – stiže nova oprema u vrijednosti gotovo 2 milijuna kuna

U maloj vijećnici Virovitičko-podravske županije u Virovitici potpisan je Ugovor za drugio dio opreme za laboratorij Panonskog drvnog centra kompetencija, točnije za Jedinice za sintezu, karakterizaciju i određivanje toksičnosti nanočestica u premazima.

Zajednica ponuditelja navedene opreme su: INEL – medicinska tehnika d.o.o., Zagreb, KONCUL d.o.o., Zagreb, Anton Paar GmbH, Graz, Austrija. Vrijednost ugovora iznosi 1.989.597,23 kuna.

Ugovor je u ime Virovitičko-podravske županije potpisala obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak, a svečanosti potpisivanja prisustvovali su, između ostalih, znanstvena savjetnica Instituta Ruđer Bošković Rozelindra Čož Rakovac sa suradnicima, ravnateljica Razvojne agencije VIDRA Emina Kovač, pročelnica Ureda župana Jasna Abramović te voditeljica Panonskog drvnog centra Ivana Filipović.

Projekt Panonski drvni centar kompetencija je utemeljen na tradiciji proizvodnje namještaja u Virovitici, a zahvaljujući njemu će mali i srednji poduzetnici s područja cijele Republike Hrvatske, ali i susjednih zemalja, imati na raspolaganju suvremeno opremljen centar za poboljšanje drvne industrije.

–  Nabavljena oprema će služiti našim partnerima na projektu, odnosno Institutu Ruđer Bošković, koji će na toj opremi proučavati nove suvremene materijale i to nanotehnologijom. Ova tehnologija se u Europi već niz godina koristi za poboljšanje kvalitete repromaterijala, posebno nu drvnom sektoru, a kroz ovo opremanje i naši poduzetnici će imati mogućnosti dobiti bolje, kvalitetnije i vrijednije materijale za proizvodnju namještaja. – istaknula je pri potpisivanju Ugovora obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak.

Projekt Panonski drvni centar kompetencija je prvi i najveći projekt u Republici Hrvatskoj realiziran iz Strukturnih fondova EU u okviru Poziva za dostavu projektnih prijava “Shema dodjele bespovratnih sredstava za poslovnu infrastrukturu” iz Operativnog programa Regionalna konkurentnost 2007-2013. Ukupna vrijednost projekta je 45 milijuna kuna, od čega je 99% financirano iz strukturnih fondova EU, a 1% financira Virovitičko-podravska županija. Partneri nositelju projekta, Virovitičko-podravskoj županiji, su VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, zagrebački Šumarski fakultet i Institut Ruđer Bošković.

(www.icv.hr. mb; foto: M. Bašić)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content