Zbog povećanja sigurnosti u prometu dio ceste u Bilogorskoj ulici proširuje se za čak šest metara

Skretanje u Bilogorskoj ulici u Virovitici na cesti prema Virovitičkim ribnjacima, odnosno Grubišnom Polju, bilo je jedno od iznimno opasnih mjesta za promet, mjesto gdje se do sada dogodilo više prometnih nesreća. Kako je sigurnost svih sudionika u prometu prioritet pri rekonstrukciji cesta u projektu uređenja Vinkovačke, Vukovarske i Bilogorske ulice predviđeno je proširenje spomenutog mjesta za čak šest metara.

-Jedva čekam da se ovaj projekt realizira jer će znatno povećati sigurnost u ove tri ulice, a do tada zahvaljujem svojim sugrađankama i sugrađanima na strpljenju budući da će do završetka ove investicije promet biti nešto otežan. – rekao je prilikom obilaska virovitički gradonačelnik Ivica Kirin.

Inače projekt uređenja Vinkovačke, Vukovarske i Bilogorske ulice čija vrijednost iznosi čak 15 milijuna kuna obuhvaća obnovu ceste, uređenje odvodnje te dogradnju pješačkih i biciklističkih staza u Vinkovačkoj, Vukovarskoj i Bilogorskoj ulici. U tijeku su pripremni radovi koji obuhvaćaju pomicanje kanala u Vukovarskoj ulici kako bi se osigurao prostor za proširenje kolničkog zastora te izgradnje nogostup. Ukupna duljina trase iznosi čak 3.320 metara. Projekt obuhvaća i niveliranje ceste kod pružnih prijelaza u Vinkovačkoj ulici te će se tako riješiti česta oštećenja na ovim pružnim prijelazima, kao i rekonstrukciju u istom nivou biciklističke i pješačke staze u Vukovarskoj ulici što će također znatno povećati sigurnost svih sudionika u prometu. Radove na toj dionici izvode Zajednica ponuditelja Strabag d.o.o. i Ceste d.d. Bjelovar, koji su taj posao dobili putem javnog natječaja Hrvatskih cesta.

Nakon sanacije kolnika planira se izgraditi i dva kružna toka na križanjima Vukovarske, Vinkovačke i Ulice Otte Horvata (kod Plodina) te Vukovarske, Bilogorske i Ulice Zbora narodne garde (kod TVIN-a), a sve u cilju povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu. Trenutno je u izradi projektna dokumentacija i izrađena idejna rješenja te je poslan prijedlog sporazuma prema Hrvatskim cestama o sufinanciranju ove investicije. S obzirom da se radi o dijelu cesta koje su u vlasništvu Grada Virovitice Grad namjerava sufinancirati dokumentaciju i pomoći u rješavanju imovinsko-pravnih odnosa dok bi Hrvatske ceste financirale izgradnju kružnih tokova.

(www.icv.hr, žđ, virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content