“Od akcije do reakcije – živi život”, novi Verandin projekt

U 2015. godini na području RH broj poginulih mladih vozača bio je čak za 97,1 posto veći u odnosu na 2014.

Već i male količine alkohola (0,00 do 0,50 promila) utječu na percepciju, ponašanje i reakcije vozača – dovoljno da postaneš dio crne statistike. Stoga, preuzmi odgovornost za svoje ponašanje jer o njemu ovisi tvoj život i životi drugih sudionika u prometu. Radi na kondiciji tijela i duha, a ne „alkoholnoj kondiciji“. Reagiraj na vrijeme i odaberi život – za sebe i svoje prijatelje.

Projekt Udruge za pomoć mladima VPŽ „Veranda“ – “Od akcije do reakcije – živi život” –obuhvatit će 300 mladih osoba od 15 do 29 godina s područja Grada Virovitice i županije, kojemu je glavni cilj promjena ponašanja mladih sudionika u prometu, a specifični cilj je edukacija i informiranje mladih o vlastitim strategijama i mehanizmima donošenja odluka, odgovornosti te kompetencija kao aktivnih sudionika cestovnog prometa, a vezanih za konzumaciju alkohola i stil života tj. prevencija vožnje pod utjecajem alkohola. Projekt je financiran putem javnih potreba Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.

U projektu će se provesti radionice s mladima u suradnji s autoškolama, Okrugli stol, promocija i kampanja u cilju prevencije konzumacije alkohola i vožnje pod utjecajem alkohola u populaciji mladih.

O aktivnostima u sklopu projekta Veranda će redovno izvještavati i pozivati mlade da se uključe putem svojih glasila, Facebook-a, te Radio Virovitice.

(www.icv.hr, veranda.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content