Apel za pomoć obitelji Podobnik čija je imovina pretrpjela velike štete uslijed poplave

Siloviti ljetni pljusak koji je 26. srpnja zahvatio Sladojevce, potpuno je poharao dvorište i unutrašnjost kuće obitelji Danijela i Martine Podobnik (na kraju sela Sladojevci uz slatinsku zaobilaznicu). Razlog poplave jest mala propusnost mostova i neuređeni kanali za oborinske vode. Ovoj mladoj obitelji s troje male djece potpuno je uništen vrt s povrćem, voda je odnijela trideset kokoši, a svinje i koze jedva su spasili od utapanja.
Budući da je kuća dosta niža od razine ceste, a s druge je strane bedem od nasipa zaobilaznice, voda je prodrla u kuću i uništila dvije škrinje za meso, perilicu, sijeno za koze i građevinski materijal za dovršetak kuće. Djeca su vrištala od straha jer je voda za nekoliko minuta preplavila dvorište i kuću. Obitelj je očajna jer otac obitelji radi na sezonskim poslovima u šumi, a majka brine za jednogodišnjeg Filipa i dvoje malih školaraca, Leona i Hanu. O njoj smo pisali i prije i tražili pomoć jer je kao mala oboljela od raka bubrega, od kojih je jedan izvađen kada je imala 5 godina i sada je, hvala Bogu, izliječena.

Apeliramo na sve građane dobrog srca da prema svojim mogućnostima pomognu ovoj obitelji, materijalno ili novčano. Možete ih i posjetiti na adresi Grobljanska 20 (uz bivšu Marasovu gostionicu), telefon 033/543-373 ili putem Crvenog križa Slatina.

(V. J.)

20160726_165215

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content