Na engleskim igraonicama sudjelovalo 53-oje djece u Dječjem vrtiću “Potočnica” iz Pitomače

U Dječjem vrtiću “Potočnica” u Pitomači, na satovima engleske igraonice tijekom pedagoške godine 2015./2016. program se odvijao u tri skupine, a upisano je ukupno 53 djece.
Dvije mlađe skupine prvi puta su se susrele s engleskim jezikom, dok su najstariji polaznici imali priliku učili engleski i prošle godine. Sve skupine družile su se s mačkom Cookijem i njegovim prijateljima Lulu i Denzelom.

Skupine početnika susrele su se s brojevima, bojama, igračkama, odjećom, životinjama, hranom, dok su stariji utvrdili spomenute teme i proširili njihovu primjenu upoznajući se s pojmovima i jezičnim konstrukcijama vezanim za obitelj, vremenske prilike te dijelove tijela.

Način prenošenja znanja primjeren je uzrastu, a s idejom pozitivnog i kreativnog pristupa, stvarajući veselu i poticajnu atmosferu, kako bi se kod djece razvili interes i ljubav za strane jezike.
Osim udžbenika koji prati dogodovštine mačka Cookija i njegovih prijatelja, provodile su se i dodatne aktivnosti, kao i obilježavanje važnih datuma hrvatske i engleske kulture. Djeca su pisala brojeve u brašnu, plastičnim vilicama i temperom bojili grive lavovima na papiru te izrađivali vlastite robote. Obilježili su Božić izrađujući mala božićna drvca od papira i ukrasa, održali Easter egg hunt ili veliku potragu za pisanicama uoči Uskrsa, pritom brojeći pronađene pisanice na engleskom, i obilježili su dan palačinki “Pancake day” velikom utrkom noseći tavice s palačinkama.

Prije rastanka djeca su za roditelje pripremila završnu priredbu na kojoj su djeca pokazalapokazali dio naučenog, a imali su i priliku aktivno sudjelovali u izradi programa.

(www.vrtic-pitomaca.hr)

Invalid Displayed Gallery

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content