Fotogalerija: Ivan Dugaja, Radivoj Rekić i Hrvoje Matijaško pobjednici županijskog natjecanja orača

U organizaciji Općine Čađavica, Udruge orača Virovitičko-podravske županije i Savjetodavne službe, a pod pokroviteljstvom Virovitičko-podravske županije održano je 12. županijsko natjecanje orača traktorskim plugovima i 1. županijsko natjecanje orača konjskim zapregama u subotu 23. srpnja 2016. godine na poljima OPG Pejić u Čađavici.

U ime organizatora o značaju ove manifestacije govorio je Siniša Hrgović, zamjenik predsjednika Udruge orača Virovitičko-podravske županije. Načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević zahvalio se sudionicima natjecanja što se i na taj način afirmira poljoprivreda i život u ovom kraju. Tomislav Tojčić govorio je u ime Ministarstva poljoprivrede dok je 12. natjecanje orača otvorila Sanja Bošnjak, obnašateljica dužnosti županice Virovitičko-podravske županije.

Na natjecanje je došlo 10 orača traktorskim plugom ravnjakom i 6 orača traktorskim plugom premetnjakom. U kategoriji orača konjskim zapregama plugom premetnjakom natjecala su se 3 orača. Sudačka trojka Ana Marija-čajkulić, Juraj Klarić i Tomislav Koturić, za traktorske plugove premetnjake, s najviše bodova ocijenili su oranje Hrvoja Matijaška iz Čađavice, i on će sudjelovati na državnom natjecanju u Velikoj Gorici od 26. do 28. kolovoza 2016. godine. S vrlo malenom razlikom bodova slijedi Goran Šebalj, treći je Kristijan Čiček, četvrti Josip Predrevac i posljednji Dario Šimić, najmlađi učesnik, iz Čađavačkog Luga.

U kategoriji plugovi ravnjaci prvi je Radivoj Rekić, koji također ide na državno natjecanje, drugi je Darko Matić, treći Ivan Šimatić, zatim slijede Mirko Rudec, Dobrislav Babić, Željko Šebalj, Slaven Krapac, Marin Pejić, Josip Banić, Đorđe Ružić i Davor Begovac. Sudačka trojka za ocjenjivanje oranja za konjske zaprege bili su Željko Ferenc,Mladen Kasej i Dario Šimatić. U Veliku Goricu ide Ivan Dugaja a slabije rezultate imali su Josip Major i Mario Sokač. Voditelj natjecanja u Čađavici bio je Josip Ključec,član Udruge orača.

Prigodnim poklonima sponzora nagrađeni su svi natjecatelji a pehare najboljima uručili su Mirko Rončević, Tomislav Tojčić i Sanja Bošnjak. U okviru manifestacije održan je i mali poljoprivredni sajam gdje su izlagali sponzori ovog natjecanja. Više od 400 gostiju posluženo je tradicionalnim ručkom uz glazbenu podlogu Tamburaškog sastava Fantasia. (www.icv.hr; žf; foto: Željko F. i Kristijan T.)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content