Glasnici istine otputovali na memorijalni maraton Čavoglave-Knin

Članovi Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije ”Glasnici istine” jutros su otputovali za Čavoglave gdje će i ove godine trčati Memorijalni maraton Čavoglave-Knin u dužini od 38 kilometara i na taj način dati svoj doprinos sudjelovajući u Programu proslave 21. obljetnice VRO ˝Oluja˝, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti ,te Dana hrvatskih branitelja.

Maratonce je prije polaska primio gradonačelnik Slatine Ivan Roštaš, a ”Glasnike” put Čavoglava, uz gradonačelnika, ispratili su i obnašateljica dužnosti župana Virovitičko-podravske županije Sanja Bošnjak i predsjednik slatineke HVIDR-e Mato Bubaš, poželjevši im sreću.

Start maratona bit će , 5. kolovoza u 13.00 sati iz Čavoglava, gdje će prije toga „Glasnici istine“ sudjelovati na svetoj misi u Crkvi hrvatskih mučenika koju će služiti fra Ilija Mikulić. Fra Ilija će biti domaćin „Glasnicima istine“ u Čavoglavama i ispratiti će ih put Knina.

Ove godine ”Glasnici istine” na maraton odlaze dobro psiho-fizički pripremljeni znajući što ih čeka, te i ove godine očekuju podršku brojnih bajkera i doček u Kninu u prvom redu od sudionika na proslavi iz Virovitičko-podravske županije (HVIDR-e VPŽ), kao i ostalih slavonskih županija, ali i Osijeka (neuništivog čovijek-bicikla Tomana i ekipe), Marijane sa požeškom ekipom, Vlatka sa slavonskobrodskom ekipom, Našičana predvođenih gradonačelnikom Krešimirom Žagarom, kao i ostalih sudionika proslave.

”Glasnici istine” podcrtavaju kako su počašćeni što su i ove godine dio Programa proslave (nalaze se i na službenom Plakatu) i predstavljati će Virovitičko-podravsku županiju. Cilj maratona je u Kninu, 5. kolovoza, u 17.30 sati u SRC Marunuša (preko Atlagiić mosta na ulazu u Knin od Drniša).

Inače, ”Glasnici istine” su ovogodišnji dobitinici javnih priznanja Virovitičko-podravske županije. (http://domovina333.blogspot.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content