U Kozicama započeo 20. memorijal “Ivica Filković i Perica Sabo”

Već dvadesetu godinu zaredom, u slatinskom prigradskom naselju Kozice memorijalom se obilježava pogibija dvojice kozičkih branitelja stradalih u Domovinskom ratu 1991. godine. Ivica Filković, pripadnik specijalne policije bjelovarsko-bilogorske Policijske uprave, ubijen je kod Sirača 19. srpnja 1991. i prva je žrtva sa slatinskog područja, a Perica Sabo poginuo je kao pripadnik slatinske 136. brigade HV-a kod Čojluga 27. studenoga 1991. godine.

Memorijal “Ivica Filković i Perica Sabo” svake godine započinje 19. srpnja komemoracijom na Mjesnom groblju u Kozicama. Vijence na grobove poginulih branitelja položili su Ivan Roštaš, gradonačelnik Slatine i Dario Medved, predsjednik Mjesnog odbora Kozice, a odavanju počasti prisustvovale su obitelji stradalih branitelja, načelnik Policijske postaje Slatina Krunoslav Sertić, članovi Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Slatina-Orahovica, članovi DVD-a Kozice i NK Kozice.

Nakon polaganja vijenaca i paljenje svijeća, molitvu za poginule branitelje na kozičkom je groblju predvodio čačinački župnik Ivica Razumović, koji je potom u mjesnoj crkvi sv. Roka služio svetu misu.

U subotu i nedjelju, 23. i 24. srpnja, 20. memorijal „Ivica Filković i Perica Sabo“ nastavit će se sportskim igrama hrvatskih branitelja, memorijalnom utrkom i nogometnim turnirom.

(www.icv.hr, žf; foto: Željko Felbar)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content