Memorijalni maraton hrvatskih branitelja i policajaca Virovitica – Gradina 2016. u subotu, 16. srpnja

Povodom blagdana Svetog Ilije proroka i Dana općine Gradina u subotu, 16. srpnja, „Glasnici istine“ hrvatski branitelji i policajci trčat će memorijalni maraton hrvatskih branitelja i policajaca u dužini od 16 kilometra na relaciji Virovitici – Gradina.

Početak maratona je u 17 sati kod Spomenika poginulim policajcima PU VPŽ ispred zgrade PU u Virovitici. Prije starta predstavnici općine Gradina i „Glasnici istine„ zapalit će svijeće kod spomenika poginulim policajcima. Na putu prema Gardini maratonci će zastati u Lukaču kod zgrade općine i kod Spomenika poginulim braniteljima Općine Lukač zapalit svijeću i odati počast poginulim braniteljima ove općine. Potom će na groblju u Bačevcu odati počast i zapaliti svijeće na grobovima poginulih policajaca Gorana Magdića, Darka Strugara i Damira Salopeka.

Po dolasku u Gradinu Glasnici istine će u prigodi Dana općine Gradina zajedno s predstavnicima Općine položit vijence kod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima i policajcima, a potom na groblju u Gradini zapaliti svijeće na grobovima poginulih branitelja i policajaca koji su sahranjeni u Gradini; Slavka Jagarinca, Ivana Slavića, Antu Turudića i Nebojše Buhe.

Inicijator ovog Memorijalnog maratona Zdenko Blažičević, jedan od prvih dragovoljaca na području općine Gradina i dopredsjednik Odbora za branitelje VPŽ naglasio je:

– Cilj ovog Memorijalnog maratona je da se prisjetimo zajedništva koje je krasilo hrvatske branitelje i policajce, ali i sav hrvatski narod na početku osamostaljivanja hrvatske države na početku devedestih godina, a prije svega žrtve koju su dali poginuli hrvatski policajci i branitelji za neovisnu državu Hrvatsku. Nedavno smo obilježavali obljetnicu osnivanja Zbora narodne garde, a uskoro slijede obljetnice osvajanja prvih vojnih objekata, karaula u Novom Gradcu i Terezinom Polju te vojarne u Virovitici. Zahvaljujem se prije svega „Glasnicima istine“- trkačima te pokroviteljima Općini Gradina i županijskoj HVIDRI.

(www.icv.hr; foto: Arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content