Obećao mu “riješiti” prometni prekršaj, pa ga prevario

Dana 17. srpnja 2016. godine., u službene prostorije Policijske postaje Pitomača pristupio je 85 – godišnjak, te izjavio da je dana 12. srpnja u popodnevnim satima došao svojim automobilom ispred obiteljske kuće, kada je za njim s vozilom došao nepoznati muškarac, koji mu je rekao da ga je policija slikala u Pitomači zbog prebrze vožnje i da mu može riješiti kaznu, jer je prijatelj s policajcem koji ga je slikao.

Nakon toga obojica vozilom odlaze u Pitomaču, gdje ga počinitelj uvjerava da ide u policiju riješiti kaznu, za što potražuje 1.200,00 kuna, koji iznos mu prevarena osoba i daje, te se uistinu i upućuje prema ulaznim vratima zgrade Policijske postaje Pitomača, nakon čega se ubrzo vraća, i izjavljuje da je kazna riješena.

Policija provodi kriminalističko istraživanje, a protiv nepoznatog počinitelja slijedi podnošenje kaznene prijave, zbog činjenja kaznenog djela „Prijevare“.

Poštovani građani, počinitelji ovih i sličnih kaznenih djela, smišljaju što uvjerljivije priče, te Vas nastoje uvjeriti u njihovu istinitost, a sve s ciljem da Vas prevare i od Vas dobiju novac ili vrijedne predmete, stoga Vas, pozivamo da ovakve i slične slučajeve žurno prijavite policiji pozivom na broj 192, da u slučajevima kada ste postali žrtvom prijevare nastojite zapamtiti što više detalja vezanih uz izgled počinitelja i vozilo s kojim se koristi, te Vam savjetujemo da u ovakvim i sličnim događajima budete krajnje oprezni i nepovjerljivi prema „unaprijed smišljenim pričama“ nepoznatih osoba, koje Vas nastoje prevariti, kao i u ovom slučaju da će ako im platite „riješiti/srediti“ prometni prekršaj ili kaznu u policiji.

Naime, policija sukladno važećim Zakonima i propisima za evidentirane prometne prekršaje počiniteljima izriče kazne i sankcije, te unutar tih okvira ne postoji mogućnost njihovog „sređivanja“ u policiji.

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content