Sladojevačka satnija obilježila 25. obljetnicu

Temeljni ogranak Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata u Sladojevcima obilježio je u nedjelju 25. obljetnicu osnivanja sladojevačke satnije koja je osnovana 25. srpnja 1991. godine, a djelovala je u sastavu 64. samostalnog bataljuna Zbora narodne garde Slatina.

Tim se povodom već dvadesetjednu godinu zaredom svake godine sladojevački dragovoljci prisjete trojice hrvatskih vitezova, njihovih suboraca i prijatelja koji su poginuli u Domovinskom ratu kao i 77 pripadnika hrvatske vojske koji su poginuli ili nestali za vrijeme Drugoga svjetskog rata. Na zajedničko spomen obilježje podignuto svima njima u čast vijenac su položili Branko Mihoković, predsjednik Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Virovitičko-podravske županije i Dražen Hološi, predsjednik Temeljnog ogranka sladojevačke udruge. Molitvu kod spomenika izgovorio je sladojevački župnik Dario Šimić.

Potom su članovi udruge posjetili vječna počivališta stradalih branitelja Drage Vide, Zorana Balića i Milana Dunkovića i zapalili svijeće na njihovim grobovima u Sladojevcima i Radosavcima.

(www.icv.hr, js, foto: Željko Felbar)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content