Slatinčanka Elena Lukačević s reprezentacijom Hrvatske osvojila srebro u Iranu

Hrvatska ekipa mladih prirodoslovaca osvojila je drugo mjesto na Međunarodnom turniru mladih prirodoslovaca u Shirazu, Iran. Za sjajan uspjeh hrvatske ekipe zaslužna je i naša Slatinčanka Elena Lukačević.

Nakon 5 dana znanstvenih borbi Hrvatska je svojim pobjedama konstantno bila u samom vrhu poretka. Dan prije polufinalnih borbi čak je uspjela uhvatiti i prvo mjesto preskočivši do tad neprikosnovenu ekipu Gruzije. Ipak posljednjeg dana natjecanja koncentracija je malo popustila te Gruzija odlazi kući sa zlatom, a naša ekipa morala se zadovoljiti “samo” sa drugim mjestom na svijetu, odnosno srebrnom medaljom ostavivši iza sebe moćne ekipe Bjelorusije, Rusije i ponajbolje ekipe Irana.

Drugo mjesto u konkurenciji 16 ekipa za Hrvatsku izborili su: Matija Martinčić, Ana Gudelj, Luka Bulić Bračulj, Luka Korov i Elena Lukačević, koja je itekako svojom snalažljivošću i znanjem opravdala poziv u reprezentaciju. Voditelji naše ekipe bili su studenti FER-a iz Zagreba Danko Marušić i Leon Jakov Kichl.

(B.M./Foto: Ž. Felbar)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content