Učenike će na jesen dočekati nova područna škola u Bušetini i obnovljena matična OŠ August Cesarec u Špišić Bukovici

Prvog dana nove školske godine, 5. rujna, pamtit će učenici Područne škole u Bušetini. Tada će se, naime, otvoriti nova škola u ovom naselju, škola koja se gradi sredstvima Virovitičko-podravske županije i Općine Špišić Bukovica. Kada se otvori, bit će to najljepša i najmodernija „mala škola“ od Zagreba do Osijeka, u kojoj će 40 učenika uživati u svim uvjetima kakve imaju djeca u puno većim sredinama. Nova školska zgrada imat će 4 učionice i informatičku učionicu, mini dvoranu, blagovaonicu, te prostor za više namjena (hol), u sklopu kojega će biti i muzej. I ovom investicijom Virovitičko-podravska županija nastavlja s ulaganjem u obrazovanje i brigom za njene najmlađe stanovnike.

IMG_0355Završne radove na školi u Bušetini, kao i one u Špišić Bukovici, obišli su obnašateljica dužnosti župana Virovitičko-podravske županije Sanja Bošnjak, načelnik Općine Špišić Bukovica Hrvoje Miler, pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu VPŽ Vesna Šerepac, nadzorni inženjer Ivan Kršić, a u Špišić Bukovici im se pridružila ravnateljica matične škole, Marijana Novak-Stanić.

– I ovim projektima Virovitičko-podravska županija nastavlja s ulaganjem u obrazovanje i školstvo na svom području. Učenici i mještani Bušetine, prvog dana nove školske godine, dobit će novu školu, a ovdje u Špišić Bukovici, škola se temeljito obnavlja. Puno se škola obnavlja i radi na području naše županije, ali tu ne mislimo stati – kazala je obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak.

IMG_0386Uz sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Virovitičko-podravske županije i Općine Špišić Bukovica, pri kraju su radovi na energetskoj obnovi središnje zgrade Osnovne škole Auguste Cesarec u Špišić Bukovici čija je vrijednost 1.800.000,00 kuna. Na zgradi koja je izgrađena 1909. godine, izvode se radovi na izmjeni elektroinstalacija, rasvjetnih tijela te obnovi vanjske fasade, a cilj je kroz rekonstrukciju elektroinstalacija te poboljšanje toplinske zaštite ovojnice zgrade (fasade) osigurati uvjete za smanjenje utroška energije i štetnih emisija CO2.

Iako jedna od najmanjih županija u Hrvatskoj, Virovitičko-podravska županija je jedna od rijetkih koja kontinuirano ulaže u škole i sustav obrazovanja. U posljednjih šest godina na području županije u školstvo je uloženo više od 150 milijuna kuna. Podsjetimo, izgrađeno je 27 područnih škola, dvije srednje, jedna visoka škola, pet školskih dvorana te studentski restoran… (www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content