Virovitički gimnazijalci i ove godine uspješno riješili ispite državne mature; Veron Hrvojić najuspješniji

Maturanti Gimnazije Petra Preradovića u Virovitici uspješno su završili srednjoškolsko obrazovanje položivši državnu maturu iz tri obavezna predmeta (Hrvatski jezik, strani jezik i Matematika) i iz izbornih predmeta. Maturu je prijavilo 112 maturanata (4 razredna odjela), a polagali su ukupno oko 500 ispita iz svih predmeta. Svoj prvi izbor uspjela su upisati 74 učenika, što je 66 posto maturanata virovitičke gimnazije.

Upisali su Sveučilišta u Zagrebu, Osijeku, Rijeci, Splitu i Zadru, a birali su različite studijske programe: Pravni fakultet (11 učenika), Fakultet elektrotehnike i računarstva (13 učenika), Učiteljski studij (5 učenika), Građevina, Matematika, Vojni inženjering, Zrakoplovstvo, Aeronautika, Anglistika, Arhitektura i urbanizam, Biologija i kemija, Biotehnologija i istraživanje lijekova, Dentalna medicina, Medicina, Engleski jezik i književnost, Hrvatski jezik i književnost, Njemački jezik i književnost, Filozofija, Fizioterapija, Geodezija i geoinformatika, Geološko inženjerstvo, Naftno rudarstvo, Novinarstvo, Ekonomija, Povijest umjetnosti, Šumarstvo…

Najbolji uspjeh na maturi postigli su Veron Hrvojić (iz svih predmeta dobio je 5), David Osmanović i Mirna Deskar (imaju po jednu četvorku, ostalo petice).
David Osmanović je među 2 posto, a Veron Hrvojić među 2,3 posto najboljih maturanata u Hrvatskoj po rezultatima državne mature.

U 1 posto najboljih učenika u pojedinim predmetima u državi su David Osmanović iz Fizike i Matematike, Ana Mucak, Andrija Golub i Frano Šušak iz Engleskog jezika – A razina, Mirna Deskar iz Matematike – B razina, Marta Stanić iz Informatike. U 2 posto najboljih još su i Marin Hanić i Veron Hrvojić iz Matematike – A razina te Ivan Mikulić iz Fizike.

Najbolju prosječnu ocjenu maturanti su dobili iz Njemačkog jezika – B razina – 4,20, zatim iz Engleskog jezika – A razina 3,83, iz Hrvatskoga jezika (svi su išli na A razinu) – 3,32, Matematika b razina – 3,41 i A razina 3,01.

(www.icv.hr, gimnazija-ppreradovica-vt.skole.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content