Župani u Osijeku o poljoprivredi, promjenama u lokalnoj i regionalnoj samoupravi i transparentosti

Osječko-baranjska županija bila je domaćin 43. sjednice Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija održane u petak, 1. srpnja, u Osijeku.

Na sjednici, kojoj je predsjedao predsjednik Hrvatske zajednice županija županija i šibensko-kninski župan Goran Pauk, prisustvovali prisustvovali i ministrica uprave Dubravka Jurlina Alibegović s pomoćnicima te pomoćnik ministra poljoprivrede Krunoslav Karalić, otvorene su važne teme o promjenama u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samouprave, stanju u hrvatskoj poljoprivredi i izmjenama Zakona o poljoprivredi. Župan Osječko-baranjske županije Vladimir Šišljagić predstavio je projekt sheme školskog voća i povrća u Republici Hrvatskoj.

Župani su s ministricom Jurlina Alibegović razgovarali i o smjeru promjena Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi. Još su jednom jasno iznijeli svoje stavove oko teritorijalnog preustoja koji, slažu se župani, ne može biti decentralizacijska mjera. Istaknuta je i važnost transparentnosti županija. Prema posljednjem istraživanju GONG-a i Instituta za javne financije, upravo su županije u vrhu transparentnosti svih jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave. Poznavajući važnost transparentnog rada, članovi Izvršnog odbora diskutirali su o mogućnosti izrade jedinstvene aplikacije za vizualni prikaz proračuna svih županija prema smjernicama Povjerenice za informiranje, GONG-a, Europske komisije.

U ime Virovitičko-podravske županije, 43. sjednici Izvršnog odbora prisustvovao je zamjenik župana Zdravko Dijaković.

Više u Virovitičkom listu…

(www.hrvzz.hr)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content