Alternativa za Vas: Prirodnim putem do zdravlja!

Vrbovica – prirodno rješenje za bolesti prostate

Vrbovica je biljka koja se od davnina spominje kao najbolji lijek za prostatu na svim kontinentima, kulturama i jezicima. Postoji mnogo vrsta vrbovice i zajednički im je rod Epilobium. To je jako rasprostranjena biljka koja cvate od srpnja do rujna, a voli svježa hranjiva tla bogata dušikom. Prepoznatljiva je po malim cvjetovima čija boja varira od gotovo bijele, preko blijedoružičaste, pa sve do ružičaste i crvene boje. Neko vrijeme je bila zaboravljena, no u 20. stoljeću opet ju je popularizirala cijenjena travarica Marija Treben, pa se vrbovica sve više spominje kao jedinstveni lijek za muške boljke.

Vrbovica se smatra najučinkovitijom biljkom u liječenju bolesti koje pogađaju prostatu. Pokazala se djelotvornom i kod poteškoća s mokrenjem vezanima uz povećanu prostatu te kod krvi u mokraći. To je biljka koju narodna medicina koristi kod tegoba i bolova u bubrezima, pa i u slučaju ozbiljnih stanja, kao što su rak mjehura i prostate. Uspješno se koristi u liječenju inkontinencije kod muškaraca, ali i kod žena. Iznimno je uspješno sredstvo za liječenje bolesti bubrega i kod upornih bakterija. Vrbovica u sastavu ima flavonoide, kvercetin, miricetin, sitosterol, vitamin C, karotin.

“Studija iz 2003. koja je obuhvatila više vrsta vrbovice dokazala je da polifenoli iz vrbovice smanjuju širenje stanica prostate te time pomažu kod proširene (benigne hiperplazije) prostate. Studija iz 2013. provedena na vrstama Epilobium angustifolium, Epilobium parviflorum i Epilobium hirsutum ustanovila je da ove vrste vrbovice sadrže potentne spojeve koji zaustavljanju rast stanica raka prostate.

Zaključak studije je da je vrbovica snažan prirodni tretman za bolesti prostate. Vrbovica nema nuspojava, za razliku od konvencionalnih lijekova poput tamsulosina i finasterida, koji mogu uzrokovati nepravilan rad srca, probleme s probavom, glavobolju i kroničnu iscrpljenost.

Čaj od vrbovice

Vrbovica je najdjelotvornija u obliku čaja.

Čaj pripremite tako da jednu, vrhom punu čajnu žličicu sušene vrbovice stavite u 2,5 dcl vode, oparite i pustite da kratko odstoji. Pije se dvije šalice dnevno, bez obzira na težinu stanja, ujutro, natašte i uvečer, pola sata prije večere. Pijte ga dok god ne primijetite poboljšanje i oporavak od bolesti.

Tinktura vrbovice

Tinkturu pripremite na sljedeći način:

200 grama vrbovice prelijte sa 60-postotnim alkoholom, dva prsta iznad razine bilja. Ostaviti u zatvorenoj staklenci, na toplom, mjesec dana. Nakon tog vremena procijedite u tamnu bocu. Uzimajte 5-10 kapi, dva puta na dan, s malo vode ili soka.

Infuz od vrbovice

Za infuz od vrbovice, 1 vrhom punu čajnu žličicu  sušene kore ili korijena biljke prelijte  s 2,5 dcl hladne vode i ostavite 12 sati da odstoji. Procijedite i polagano pijuckajte.

(www.alternativa-za-vas.com)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content