Gazdek i Fra Ma Fu nominirani za prestižnu europsku nagradu

Urednik portala Virovitica.net i direktor Fra Ma Fu Festivala Goran Gazdek nominiran je za prestižnu turističku nagradu POVELJA F.E.S.T. za godinu 2015. Nagradu je prije 35 godina utemeljila Europska federacija turističkih novinara sa sjedištem u Rimu. Nagrada se dodjeljuje pojedincima za njihovu izvrsnost i zasluge u razvoju turizma.

„Vašim profesionalnim i izuzetno kvalitetnim radom, kao novinara, putopisca, publiciste već ste zaslužili nominaciju. Ako tome dodamo još i vašu inicijativu oko utemeljenja i organizacije „Festivala reportaže i reportera Fra Ma Fu“, ocjena je da tim pridonosite izvrsnosti reportažnog, putopisnog novinarstva, čime pridonosite oživljavanju reportaža i putopisa kao novinarske forme, kojom se obogaćuje i oplemenjuje vrijednosna ukupnost turističke ponude, a time i bolje razumijevanje među državama i narodima. Time ste, po ocjeni našeg Povjerenstva, potvrdili opravdanost dodjele ove međunarodne nagrade“ stoji u obrazloženju nominacije.

Nagrada će biti dodijeljena u Solinu u sklopu INTERSTASA/Međunarodne smotre turizma, filma, krajobraza koja su u tom gradu održava od 9. do 12. studenog pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content