Gradinska Osnovna škola dočekat će učenike u novom ruhu i s besplatnim udžbenicima

Osnovna škola Gradina u završnoj je fazi priprema za novu školsku godinu. S tim ciljem u fazi je i završetak radova na obnovi i sanaciji na poboljšanju energetske učinkovitosti zgrade vrijednih oko 3 i pol milijuna kuna. Ovaj projekt u 27 postotnom dijelu financira Fond za zaštitu okoliša, s 14 posto u njemu sudjeluje Općina Gradina, a ostatak će financirati Virovitičko-podravska županija, čija ga je Razvojna agencija Vidra i prijavila ovaj projekt kao jedan od 15 projekata prijavljenih Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.
A da bi učenici od prvog do četvrtog razreda što lakše krenuli u novu školsku godinu, Općina Gradina u suradnji s tvrtkom “Narodne novine” osigurala im je besplatne udžbenike i radne bilježnice. Tim povodom školu su posjetili zamjenik načelnika Općine Gradina Marko Ajček i predsjednik Općinskog vijeća Tomislav Boban.
– Želimo nastaviti ovu tradiciju i dalje. Vjerujem da ćemo tako barem malo olakšati učenicima i njihovim roditeljima, a s ovakvim i sličnim projektima nastavit ćemo i ubuduće.- rekao je zamjenik načelnika Općine Gradina Marko Ajček.

(www.icv.hr, bs, Foto: Bruno Sokele )

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content