HDZ-ov izborni program: Manji PDV i porez na dobit, cijena dopunskog neće rasti

Hrvatska demokratska zajednica predstavila je u zagrebačkoj Mimari svoj program Gospodarski rast, nova radna mjesta i društvena pravednost.

– Program se sastoji od 12 poglavlja razrađenih u tri cjeline, gospodarski rast i demografsku obnovu i izgradnja institucija te društvo pravednosti’ – kazao predsjednik stranke Andrej Plenković i obećao rast od pet posto i povećanje stope zaposlenosti na 68 posto s aktualnih 60 posto.

Naveo je da će prekinuti praksu koja je obeshrabrivala poduzetnike – administracija, državna uprava, porezna uprava i pravosuđe će funkcionirati u pouzdanom okviru. Uvest će i sustav nagrađivanja u skladu s efikasnošću u javnoj upravi, koja će biti digitalizirana.

HDZ namjerava nastaviti s cjelovitom obrazovnom reformom, a posebno je istaknuo ulaganje u znanost. Također, istaknuo je kako neće biti dizanja cijene dopunskog osiguranja ni participacije te da će se povećati broj liječnika u primarnoj zdravstvenoj zaštiti. Naveo je i kako planiraju delimitirati rodiljne naknade u prvih šest mjeseci te kako planiraju stati na kraj korupciji.

(www.vijesti.rtl.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content