Među najboljima u očuvanju okoliša dvije škole naše županije

Ljudi često zaborave koliko je važno čuvati prirodu bez koje ne bismo mogli opstati na životu. Stoga škole i učitelji često pokreću akcije kojima kod djece i odraslih osvješćuju potrebu očuvanja okoliša i važnost recikliranja.

Tako su još jednom količinom skupljenog starog papira spremnog za recikliranje zablistale dvije škole naše županije: OŠ Vladimira Nazora iz Nove Bukovice i OŠ Josipa Kozarca iz Slatine. Marljivi učenici, njihovi učitelji i roditelji uz pomoć lokalne zajednice tijekom cijele školske godine s velikom su voljom skupljali stari papir u svojim kućanstvima te odvozili u škole u za to predviđene dane.

Dugogodišnja suradnja škola s Unija papirom iz Belišća, preimenovanim u DS Smith Belišće Croatia d.o.o, ove je godine posebno urodila plodom. Imenovana tvrtka otkupljuje papir od građana i pravnih osoba, ali za škole imaju posebne mogućnosti. Naime, organiziraju svojevrsno natjecanje među školama na razini cijele Hrvatske i to u dvije kategorije. Nagrađuju škole koje skupe najviše papira tijekom jedne školske godine i škole koje skupe najviše kilograma po učeniku.

Baš u toj drugoj kategoriji školske godine 2015./2016. istaknule su se ove dvije škole. Ponosni na drugom mjestu u cijeloj Hrvatskoj Područna je škola iz Miljevaca pri OŠ Vladimira Nazora iz Nove Bukovice. Učenici su skupili čak 610 kilograma papira po učeniku te osvojili čak 5000kn! Četvrto mjesto osvojila je Područna škola Novi Senkovac pri OŠ Josipa Kozarca iz Slatine gdje je skupljeno 505,71 kg po učeniku. Osvojili su nagradu od 2000kn!

Što reći, osim da se vrijedan trud učitelja i učenika ovih dviju škola zaista isplatio i da s istom, ako ne i većom voljom nastavljaju skupljati papir i u nadolazećoj školskoj godini!

(www.icv.hr, Nadin Cuca)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content