Potpisana posljednja četiri ugovora za opremanje Panonskog drvnog centra kompetencija – stiže oprema vrijedna preko 3,5 milijuna kuna

Obnašateljica dužnosti župana Virovitičko-podravske županije Sanja Bošnjak potpisala je u Virovitici posljednja četiri ugovora za opremanje Panonskog drvnog centra kompetencija. Oprema je vrijedna 3.581.780,85 kuna, a čine je oprema za istraživanje svojstva drveta; oprema za mjerenje i ispitivanje mehaničkih svojstava materijala te opremanje računalnom i foto video opremom. Dobavljači opreme su tvrtke RU-VE d.o.o iz Svete Nedjelje, LOTRIČ Meroslavlje d.o.o. iz Selca, Slovenija, Topomatika d.o.o. Zagreb te Prizma d.o.o. Zagreb. Uz obnašateljicu dužnosti župana Sanju Bošnjak, potpisivanju su prisustvovali, osim predstavnika tvrtki dobavljača, i ravnateljica Razvojne agencija VIDRA Emina Kovač, voditeljica projekta Panonskog drvnog centra kompetencija Ivana Filipović te pročelnica Ureda župana VPŽ Jasna Abramović.

Panonski drvni centar kompetencija se gradi u sklopu EU projekta vrijednog 45 milijuna kuna, od čega 99 posto sredstava daje Europska unija, a 1 posto Virovitičko-podravska županija koja je nositelj projekta. Projekt je prvi i najveći u Republici Hrvatskoj realiziran iz Strukturnih fondova EU u okviru Poziva za dostavu projektnih prijava “Shema dodjele bespovratnih sredstava za poslovnu infrastrukturu” iz Operativnog programa Regionalna konkurentnost 2007.-2013. Partneri na projektu su VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, zagrebački Šumarski fakultet i Institut Ruđer Bošković.
Drvni centar kompetencija, koji će biti na usluzi malim i srednjim poduzetnicima iz cijele Hrvatske, ali i šire, bit će svečano otvoren 2. rujna u sklopu obilježavanja Dana Virovitičko-podravske županije.

(www.icv.hr, mb; foto: M. Bašić)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content