Sanja Bošnjak, Josip Đakić i Vesna Bedeković obišli radove na postavljanju novih semfora kontrole brzine

Na inicijativu Županijske uprave za ceste Virovitičko-podravske, a u suradnji s Policijskom upravom VPŽ, provodi se projekt „Povećanje sigurnosti djece u zonama škole na županijskim i lokalnim cestama Virovitičko-podravske županije“ koji se nalazi u sklopu Nacionalnog programa sigurnosti prometa na cestama u RH.

Zbog povećanja sigurnosti cestovnog prometa u zonama škola, na županijskim cestama, u tijeku je postavljanje sedam novih semafora kontrole brzine, i to u: Sopju, Gradini, Lukaču, Rogovcu, Špišić Bukovici, Sladojevcima i Slatini.

Radove na postavljanju semafora u Lukaču i Gradini obišli su predsjednik HVIDR-e RH Josip Đakić, obnašateljica dužnosti župana VPŽ Sanja Bošnjak, dekanica Visoke škole Virovitica Vesna Bedeković i ravnatelj Županijske uprave za ceste Bruno Perkec.
Sedam novih semafora, prikazivat će brzinu sudionika u prometu te ”paliti crveno svjetlo na semaforu”, ukoliko brzina bude iznad dopuštene. Neki od postavljenih semafora, kao npr. u Rogovcu, bit će samo informativne prirode, prikazujući trenutno brzinu vozila.
Inače, statistički podaci pokazuju kako se postavljanjem semafora kod škola, rapidno smanjio broj prometnih nesreća kod obrazovnih institucija.

Primjerice, na dionici državne ceste D2, gdje su 2009. godine postavljena dva semafora, broj prometnih nesreća se je s 13 (2007. godine) ili 15 (2008. godine), smanjio na 3 (2010.), odnosno 4 (2011. godine). To jasno ukazuje kako se postavljanjem semafora, značajno pospješuje sigurnost svih sudionika u prometu, a u ovom slučaju, s posebnim naglaskom na najmlađima.

(www.vpz.hr)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content