Slatinska tvrtka Marinada dnevno preradi i do 130 tona povrća

Tvrtka Marinada u Slatini dugogodišnji je proizvođač pasteriziranog voća i povrća i dio je AgroFructus Grupe. Ima najmoderniji proizvodni pogon ove vrste u regiji, otvoren 2014. godine i godišnje preradi dvadesetak tisuća tona voća i povrća.

– Ovogodišnja sezona započela je sredinom lipnja preradom višnje i cikle. U tijeku je intenzivan otkup krastavaca i berba s vlastitih površina te prerada. Dnevno se otkupi i preradi osamdesetak tona krastavaca i do pedeset tona paprike, doznali smo od Slavka Mađarića, direktora Marinade koji za sredinu kolovoza najavljuje početak proizvodnje ajvara i kompota od šljiva.

– Trenutačno radimo u tri smjene i zapošljavamo 110 stalnih i 150 sezonskih radnika na berbi, otkupu proizvoda i u proizvodnji. Sezona će trajati do sredine studenoga- kaže Mađarić.

Uz proizvodnju, redovita je i isporuka Marinadinih proizvoda na domaće i inozemno tržište.

(www.icv.hr, js; foto: Željko Felbar)