Srednjovjekovnim mačevanjem i viteškim borbama u Portanovi promoviran 4. Viteški turnir na Jankovcu

Turistička zajednica općine Čačinci i Red vitezova Ružice grada u osječkom trgovačkom centru Portanova u Osijeku promovirali i najavili 4. Srednjovjekovni viteški turnir koji će biti održan 3. i 4. rujna u Park šumi Jankovac.

Turistička zajednica općine Čačinci i Red vitezova Ružice grada Orahovica u osječkom su trgovačkom centru Portanova promovirali i najavili 4. Srednjovjekovni viteški turnir koji će biti održan 03. i 04. rujna u Park šumi Jankovac. Vitezovi su u punoj viteškoj opremi prošetali Portanovom te održali kratki program:

-Prvog vikenda u rujnu sve posjetitelje čeka istinska papučka čarolija, a svi posjetitelji moći će uživati u sajmu starih obrta, brojnim radionicama, streličarskom turniru, borbi mačevima, dnevnoj opsadi utvrde Klak, kao i u noćnoj opsadi utvrde uz gađanje vatrenim strijelama i kuglama. Cijena ulaznice za odrasle je 20 kuna, a za djecu 10 kuna, te će se moći kupiti na informativnim točkama s mjesta odakle kreću autobusi na Jankovac, odnosno u središtu Slatinskog Drenovca te kod spomenika braniteljima koji se nalazi na prijevoju između Velike i Jankovca. Tamo će se moći i ostaviti sva osobna vozila s obzirom da se kod samog Jankovca može parkirati vrlo ograničeni broj automobila. – najavio je predsjednik turističke zajednice Čačinci i načelnik općine Mirko Mališ.

(www.icv.hr, vg, Foto: VLadimir Grgurić )

Vitezovi u Portanovi (1)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content