Ubrzani radovi na izgradnja nogostupa od Osnovne škole IBM do Kraševog naselja

Na izgradnji nogostupa, koji će povezati Osnovnu školu Ivane Brlić Mažuranić i Kraševo naselje, intenzivirani su radovi s prvenstvenim ciljem znatnog povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu, a osobito djece. Prilikom obilaska radova u spomenutim ulicama gradonačelnik Ivica Kirin je izrazio uvjerenje da će prvi dan školske godine djecu, uz nove besplatne udžbenike od 1. do 4. razreda, dočekati i novi nogostup.

Ovi radovi bit će odrađeni u okviru sanacije čak 29 nerazvrstanih cesta i nogostupa na području grada Virovitice ukupne vrijednosti čak 7.634.811 kuna. Radi se o sanaciji postojećih nogostupa u gradskim ulicama: Antuna Gustava Matoša, Vatroslava Lisinskog, Ferde Rusana, Matije Gupca, Kralja Petra Krešimira IV, Bečkoj ulici, Ivana Gundulića, Nikole Tesle, Zlatnog Polja, Đure Basaričeka, Ivana Gorana Kovačića, Tome Maretića, dr. Andrije Štampara te 30. svibnja u Milanovcu

Osim nogostupa asfaltiraju se i makadamske ceste: Rezovački vinogradi V. odvojak u Rezovcu, Svetog Antuna i Hrvatskih žrtava u Svetom Đurđu, nastavak Ulice Slavka Biondića u Rezovačkim Krčevinama, te kolničke konstrukcija u Ulici sv. Petra i Pavla u Golom Brdu i Bilogorskoj ulici u Podgorju.

Također, nekoliko cesta u gradu i prigradskim naseljima presvući se novim slojem asfalta: Ferde Rusana, Augusta Šenoe, Trg kralja Petra Svačića, Eugena Kumičića, Dobriše Cesarića i Mate Lovraka te Zadnji Jarak u Golom Brdu i Stari Rezovac u Rezovcu. Uz navedeno sanirat će se i put od Ulice Slavka Biondića u Rezovačkim Krčevinama do Šumske ulice na cesti prema Jasenašu.

(www.icv.hr, virovitica.hr)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content