Virovitica postaje središte za razvoj drvno-prerađivačke industrije

Najznačajniji EU projekt Virovitičko-podravske županije, vrijedan gotovo 45 milijuna kuna, od kojih je 99 posto bespovratnih europskih sredstava, Panonski drvni centar kompetencije, otvorit će se u petak, 2. rujna od 11 sati u sklopu svečane sjednice povodom Dana Virovitičko-podravske županije. Bit će to završna svečanost projekta kojim će Virovitica postati središte za razvoj drvno-prerađivačke industrije u RH.

Podsjetimo, Virovitičko-podravskoj županiji je u kolovozu 2014. godine odobreno sufinanciranje projekta „Panonski drvni centar kompetencija“, jednog od prvih projekata iz Strukturnih fondova EU.

Isti taj projekt je 2013. godine u vrijeme župana Virovitičko-podravske županije, a danas ministra regionalnog razvoja i fondova EU Tomislava Tolušića, Hrvatski klaster konkurentnosti drvno-prerađivačkog sektora proglasio projektom od nacionalnog interesa za drvno-prerađivački sektor.

Virovitičko-podravska županija je, kao nositelj projekta, financirala jedan posto vrijednosti projekta, a u budućnosti će, surađivati s partnerima u provedbi: VIDRA-om Agencijom za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, Institutom Ruđer Bošković i Šumarskim fakultetom u Zagrebu, te biti otvorena za suradnju s poduzetnicima iz drvno-prerađivačkog sektora, ali i drugih industrija.

Uz istraživanje i razvoj proizvoda od drva i prateće industrije, Centar će nuditi i usluge transfera tehnologije, izradu prototipa inovativnih proizvoda od drva, usluge dizajna produkta i pakiranja te usluge poslovnog savjetovanja i kreiranja robnih marki. Panonski drvni centar kompetencija je jedini centar kompetencija u Hrvatskoj i najveći je projekt takvog tipa u Hrvatskoj.

(www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content