Virovitički list: Belgijanka Van De Pol Bruusr Louisa u Mjesnom domu u Golom Brdu proslavila odlazak u mirovinu

Za jednog posjeta Golom Brdu prije tridesetak godina bračni par Jan Van de Pol i njegova supruga Van de Pol Bruusr Louisa odlučili su u ovom podbilogorskom kraju kupiti i urediti jednu vikendicu koja bi im bila mjesto boravka za njihova dolaska u ove krajeve. Naime, ovom belgijskom bračnom paru toliko se svidio naš kraj u kojem su stekli mnogobrojne prijatelje, a u koji godišnje dolaze i po nekoliko puta. Nakon što je 13 mještana Golog Brda 2001. godine boravilo u Belgiji na proslavi 25. godišnjice braka Van de Polovih, nakon što je 19 mještana Golog Brda 2009. godine u Belgiji prisustvovalo vjenčanju njihova sina Jacka, Jan je u mjesnom domu u Golom Brdu 2012. godine proslavio svoj odlazak u zasluženu mirovinu.

Upravo je to bio povod da je i Loisa u mjesnom domu u Golom Brdu proteklih dana organizirala proslavu odlaska u mirovinu.
– Suprug i ja u Belgiji smo u jednom gradu radili kao zatvorski čuvari što je vrlo stresan i odgovoran posao. Zato smo odlučili doći u ove krajeve gdje se živi opušteno. Ovdje smo stekli mnogobrojne iskrene prijatelje s kojima se družimo i gdje nam nikada nije dosadno. Nije nam teško nekoliko puta godišnje prijeći mnogobrojne kilometre kako bismo došli u Golo Brdo jer znamo da ćemo se u dobrom društvu opustiti i dobro zabaviti.- kazala nam je Louisa.

Upravo dobre zabave nije nedostajalo ni na njenoj proslavi za odlazak u mirovinu, na koju je u mjesni dom pozvala sve žitelje ovog prigradskog naselja. Prijatelji iz Mjesnog odbora i Udruge umirovljenika darovali su joj niz poklona na prekrasnoj zabavi.

– Ovakovoj se fešti ni u snu nisam mogla nadati, a pogotovo poklonima koje su mi darovali moji osvjedočeni prijatelji. -kazala je Louisa otišavši u mirovinu s 42 godine radnog staža od kojih 16 provedenih kao zatvorska čuvarica.

Bračni par Van de Pol imaju kći Sandru i sina Jacka te četvero unučadi od kojih poneki dođu s njima u Golo Brdo kako bi osjetili zadovoljstvo načinom opuštenog života u prekrasnoj ljepoti prirode ovog podbilogorskog kraja. (www.icv.hr; zc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content