Demantij HSS-a na članak “HSS priklonjen velikim sustavima, HDZ za OPG-ove?”

Hrvatska seljačka stranka (HSS), u skladu s odredbama čl. 40. Zakona o medijima (NN 59/04, 84/11, 81/13), zahtijeva objavu ispravka objavljenih informacija u članaku naslova “HSS priklonjen velikim sustavima, HDZ za OPG?” autorice Ivane Nađ kojeg je Agroklub objavio 04. rujna 2016. godine.

U skladu s čl. 41. Zakona o medijima zahtjevamo da ovaj ispravak bude objavljen bez promjena i dopuna i to na isti ili istovrijedan način kako je Agroklub prvotno objavio gore navedeni članak”, javljaju iz HSS-a.
Netočno je da HSS zastupa stav o suradnji između velikih sustava i OPG-a

“U potpunosti odbacujemo tvrdnje navedene u članku koje se odnose na stav HSS-a i Narodne koalicije o važnosti Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Navodi da je “u posljednjem televizijskom sučeljavanju nekadašnjih koalicijskih partnera HDZ-a i HSS -a na RTL televiziji, kandidatkinja Narodne koalicije Ana-Marija Petin iz HSS-a suprotno svim dosadašnjim HSS-ovim objavama vezanim uz OPG, iznijela stav Koalicije da temelj hrvatske poljoprivrede ne treba više bazirati samo na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, već da treba postojati uzajamna suradnja s velikim sustavima te da OPG-ovci koji se ne žele udruživati u ovom trenutku nisu konkurentni te se na njih ne treba oslanjati u smislu održive poljoprivrede i konkurentnosti na tržištu” su netočni i potpuno lažni”, ističu iz HSS-a.
OPG je temelj razvoja, a nekonkurentan je zbog neudruživanja!

“Točno je i istinito da je u navedenom televizijskom sučeljavanju Ana-Marija Petin ponovila poznati stav HSS-a i Narodne koalicije da je opstanak Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava temelj razvoja hrvatske poljoprivrede i naglasila da OPG-ima treba pomoći jer se posljednjih godina nisu uspješno udruživali u proizvodne zadruge što je, među ostalim, razlog nekonkurentnosti proizvoda OPG-a.”

Zbog štete koju objava navedenog članka u tijeku predizborne kampanje može prouzročiti Hrvatskoj seljačkoj stranci, Narodnoj koaliciji i Ani-Mariji Petin, zahtijevamo objavu ovog ispravka u cijelosti bez promjena i dopuna, na istom mjestu na kojemu je prvotno objavljen navedeni članak.”

(Hrvatska seljačka stranka)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content