Eugenijalci se uspješno predstavili na 5. znanstvenom pikniku u Zagrebu

Eugenijalci znanstvenici nastupili su na 5. znanstvenom pikniku u Zagrebu na lokaciji Jadran filma. Znatiželjnim posjetiteljima predstavili su svoje pobjedničke radove sa 1. znanstvenog sajma Eugenijalaca te proveli istraživanje o brzini ljudske reakcije te o tome koliko dobro poznajemo brojeve. Uz istraživanja posjetiteljima su demonstrirali kako: napuhati balon pomoću octa i sode bikarbone, napraviti vulkan od plastične boce, pomoću statičkog elektriciteta razdvojiti sol i papar te demonstrirali višenamjenski mjerni uređaj Labdisc koji su dobili u sklopu Carnet-ovog projekta e-škole. Uz pomoć Labdisc-a mjerili su temperaturu, vlažnost i tlak zraka, ph vrijednost tla, temperaturu i prozirnost vode te infracrveno zračenje posjetitelja piknika.

Znanstvenici Eugenijalci nastupili su u sljedećem sastavu: Dora Bačani, Dorian Jukić, Gita Špoljarić, Hana Jukić, Lana Kovačević, Marion Strasser, David Sertić, Jerislav Jukić, Marijana Šomođi, Leon Grgić, Nenad Gvojić, Marko Rastija te voditeljice Rajka Avirović Gaća i Sanela Jukić.

Uz znanstvenike Eugenijalce odličan dan prepun znanstvenih zanimljivosti na Znanstvenom pikniku međusobno se družeći proveli su i po odjeljenjima najbolji učenici OŠ Eugena Kumičića te voditeljice ravnateljica Božica Majhen, pedagoginja Nataša Ivanić i učiteljica Jasna Kizivat. Na prekrasnoj lokaciji Jadran filma u zagrebačkoj Dubravi poigrali su se sa moćnim T-Rexom i bebom Triceratopsom, izrađivali privjeske pomoću 3-D printera, igrajući se sa velikim živim paucima prevladali strah od istih, vozili robote, pravili vulkane u čaši…

Ovo 5. izdanje piknika, kroz kojeg je prošle godine prošlo rekordnih 50 000 posjetitelja, ostat će zabilježeno i po tome što je po prvi put jedna škola s područja naše županije participirala na njemu. Put u Zagreb, na ovu možda i najveću znanstveno zabavnu manifestaciju u bližoj regiji, financirao je Grad Slatina.

(www.radioslatina, foto: s.j., r.a.g., n.i.)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content