Fotogalerija: U Noskovcima otvoren jedinstven Informativno-edukativni centar hostel “Dravska priča”

U prigodi obilježavanja Međunarodnog dana rijeke Drave u Noskovcima je otvoren Informativno-edukativni centar hostel “Dravska priča”. Hostel Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije bit će jedinstven u nas jer je tematski uređen kao „prirodna baština“ i u njemu će se moći doznati sve o biljnom i životinjskom svijetu ovog dijela Hrvatske i naše županije. Ponudu objekta prezentirala je ravnateljica Javne ustanove Tatjana Arnold Sabo, a nazočnima su se prigodnim riječima obratili i načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević, obnašateljica dužnosti župana Virovitičko-podravske županije Sanja Bošnjak te pomoćnica ministra zaštite okoliša i prirode Irina Zupan. Svečanost otvorenja uveličali su brojni uvaženi gosti, među kojima zamjenica gradonačelnika Virovitice Željka Grahovac, načelnik općine Suhopolje Marijan Brlek, predstavnici županijskih i gradskih ustanova i tvrtki…

Hostel sa 34 smještajna kapaciteta (četiri višekrevetne spavaonice i dvije jednokrevetne sobe) i suvenirnica za posjetitelje će biti otvoreni od 1. listopada.

_mg_0416– Planiramo naš program ponuditi turističkim agencijama koje organiziraju ekskurzije djece, odnosno programe škole u prirodi, ali i školama direktno. Također, imamo i dogovorena predstavljanja našeg Informativno-edukativnog centra hostela. Hostel će prvo biti predstavljen u Finskoj u sklopu kongresa organizacije Green belt, koje je članica osnivač naša Javna ustanova. Tamo će hostel biti predstavljen kao objekt za prijem i smještaj posjetitelja koji se nalazi u zaštićenom spomeniku parkovne arhitekture i području NATURA 2000, u regionalnom parku Mura-Drava, u rezervatu biosfere Mura-Drava-Dunav pod zaštitom UNESCO-a, ali i na području bivše „željezne zavjese, odnosno Europskog zelenog pojasa, organizacije Green belt čiji mi znak i nosimo. – kazala je ravnateljica Javne ustanove Tatjana Arnold Sabo.

Podsjetimo, objekt Informativno-edukativnog centra, u sklopu kojeg se nalazi i Područna škola Noskovci, obnavlja se od 2012. godine u tri faze i to sredstvima Svjetske banke, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te sredstvima iz IPA programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska.

Opširnije pročitajte u idućem broju Virovitčkog lista… (www.icv.hr; mb; foto: Matija R.)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content