Hrvatsko-slovenski gospodarski forum u Krapini: Panonski drvni centar kompetencija – izuzetan primjer korištenja EU fondova

U Krapini je otvoren 24. zagorski gospodarski zbor Krapina 2016., na kojem posredstvom i u organizaciji Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Virovitica, a temeljem suradnje Županijskih komora Krapine i Virovitice, svoje proizvode izlaže osam izlagača s područja Virovitičko-podravske županije: Agroservis proizvodnja Virovitica, Asel Slatina, Brana Virovitica, Dam Lozan, Mustač commerce Tvornica octa Virovitica, Organica Vita Čađavica, Poison city Otrovanec, Spider gurpa Pitomača.

Na sajmu izlaže 395 izlagača. Šibensko-kninska županija je partner sajma, a Slovenija zemlja partner sajma. U okviru sajma održana je Hrvatsko-slovenska gospodarska konferencija, na kojoj su sudjelovali i predstavnici HGK – Županijske komore Virovitica, temeljem poziva organizatora sajma te predstavnici poslovne zajednice Virovitičko-podravske županije predvođeni Milanom Vanđura, direktorom HGK – Županijske komore Virovitica.

Na konferenciji su Zvonimir Savić, direktor Sektora za financijske institucije, poslovne informacije i ekonomske analize Hrvatske gospodarske komore i Bojan Ivac iz Gospodarske komore Slovenije, iznijeli niz makroekonomskih pokazatelja o stanju i tendencijama kretanja gospodarstava. U nastavku konferencije bilo je riječi o korištenju sredstava EU za propulzivniji razvoj gospodarstva. Smiljana Knez, veleposlanica Republike Slovenije u Hrvatskoj, tom prigodom je istaknula kao izuzetan primjer dobre prakse u korištenju sredstava EU Panonski drvni centar kompetencija u Virovitici, s najsofisticiranijom opremom, a gdje su poslovno surađivale u opremi i slovenske tvrtke te na čijem je otvorenju i osobno prisustvovala.

Virovitičko izaslanstvo tom prigodom se sastalo s nizom slovenskih gospodarstvenika i predstavnika institucija, a s veleposlanicom Smiljanom Knez i Jakobom Štunf, opunomoćenim ministrom i gospodarstvenim savjetnikom Veleposlanstva, dogovorene su aktivnosti u cilju intenzivnijeg predstavljanja Slovenije na 22. Viroexpo-u, međunarodnom sajmu gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede, koji će se održati od 24.do 26. veljače 2017. god. u Virovitici.

Sajam će trajati do 10. rujna.

(SuKo)

20160909_103603_resized

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content