II. znanstveni forum u Osijeku: “Kako potaknuti regionalni ekonomski rast i razvoj u RH?

Drugi Znanstveni forum: „Kako potaknuti regionalni ekonomski rast i razvoj u Republici Hrvatskoj?“ održan je na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, a u organizaciji Katedre za nacionalnu i međunarodnu ekonomiju. Moderator znanstvenog skupa bila je doc.dr. sc. Nataša Drvenkar, predsjednica Organizacijskog odbora.

Cilj znanstvenog foruma bio je okupiti stručnjake iz poslovnog, javnog i znanstvenog života kako bi se ukazalo na ključne gospodarske probleme Republike Hrvatske u europskom i globalnom okruženju te prezentirale smjernice vezane uz poticanje konkurentnosti, ubrzanje ekonomskog rasta i ostvarenja društva blagostanja. Uoči otvorenja foruma potpisan je Sporazum o znanstvenoj i stručnoj suradnji između Ekonomskog fakulteta u Osijeku i Hrvatske gospodarske komore. Uvodno su sudionike foruma pozdravili predstavnici grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, dekan Ekonomskog fakulteta i rekor Sveučilišta te ministar Ministarstva gospodarstva RH Tomislav Panenić. Uvodno predavanje Ekonomska (ne)razvijenost RH i regionalni izazovi
održao je mr.sc. Zvonimir Savić, direktor Sektora za financijske institucije, poslovne informacije i ekonomske analize HGK, koji je na izuzetan način prezentirao niz pokazatelja o gospodarstvu Republike Hrvatske, te pozicioniranje Hrvatske među članicama EU.

Na forumu su održane i dvije panelske rasprave:

Prva panel rasprava bila je na temu: “Uloga makroekonomske politike u regionalnom ekonomskom rastu i razvoju” koju je moderirala je prof. dr. sc. Đula Borozan, a panelisti su bili:
Boris Vujčić, guverner Hrvatske narodne banke
Doc.dr.sc. Marko Primorac Institut za javne financije
Prof.dr.sc. Ljubo Jurčić, predsjednik Hrvatskog društva ekonomista
Luka Burilović, predsjednik Hrvatske gospodarske komore

Druga panel rasprava bila je na temu: “Važnost poslovnog okruženja za regionalni ekonomski rast i razvoj” koju je moderirao prof. dr. sc. Mladen Vedriš, a panelisti su bili:
Branko Roglić, vlasnik Orbico d.o.o.
Miodrag Šajatović, glavni urednik i kolumnist Lider media
Bernard Jakelić, zamjenik glavnog direktora Hrvatske udruge poslodavaca
Sanja Bošnjak, obnašateljica župana Virovitičko-podravske županijie, a u ime Hrvatske zajednica županija

Iz Virovitičko-podravske županije na forumu su uz Sanju Bošnjak, obnašateljicu dužnosti župana Virovitičko-podravske županije, bili nazočni i predstavnici HGK – Županijske komore Virovitica, te Razvojnih agencija iz grada Virovitice i grada Slatine.

(Suko)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content