Obilježavanje Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama u četvrtak, 22. rujna

Udruga S.O.S. Virovitica održati će u četvrtak, 22. rujna javnu akciju povodom obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama. Akcija će se održati u periodu od 10.00 do 12.00 sati na Trgu bana Josipa Jelačića (ispred Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica).

Cilj obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama je senzibiliziranje šire javnosti o problematici nasilja nad ženama. Na akciji će se građanima dijeliti promotivni materijali sa korisnim informacijama o prevenciji i suzbijanju nasilja nad ženama, o dostupnoj pomoći i podršci za žrtve nasilja kao i mogućnostima korištenja postojećih zakonskih mehanizama u slučaju nasilja. Javnom akcijom nastojati će se skrenuti pažnja i ukazati na veliki problem neprijavljivanja nasilja nad ženama, posebice u obiteljima gdje su počinitelji bračni ili izvanbračni partneri.

Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježava se 22.09. u spomen na smrt triju žena koje su toga datuma 1999. godine ubijene na Općinskom sudu u Zagrebu.
Pozivamo sve građane da se svojim dolaskom uključe u obilježavanje Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama i daju podršku prevenciji i suzbijanju svih oblika nasilja.

(www.sosvt.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content