Održan predizborni skup za IV. i V. izbornu jedinicu u Osijeku

U osječkoj dvorani Jug II u ponedjeljak, 5. rujna, održan je predizborni skup HDZ-a za IV. I V. izbornu jedinicu na kojem se okupilo više od 1500 članova i simpatizera HDZ-a. Na skupu su predstavljeni i kandidati HDZ-a IV. izborne jedinice s područja Virovitičko-podravske županije: Tomislav Tolušić, Josip Đakić, Vesna Bedeković i Igor Fazekaš.

Potporu kandidatima HDZ-a u slavonskim izbornim jedinicama iskazao je i Manfred Weber, predsjednik Kluba zastupnika Europske pučke stranke u Europskom parlamentu.

Naša misija je jednostavna – pobijediti. Pred nama su izbori na kojima narod ima jednostavnu odluku. Ima pred sobom kandidate na brzinu trgovački sklopljene Narodne koalicije, u kojima podršku traže isti ljudi s promašenom kampanjom, logikom podjela u društvu, pogrešnom retorikom i istim programom koji je donio gospodarski pad, rast poreza, pad rejtinga i rast broja blokiranih za više od 100 tisuća ljudi. To upućuje da je bila riječ o neuspješnoj vladi koja nije ostvarila svoje ciljeve. Izgubili su pet izbora za redom i nisu pokazali da mogu biti na onoj razini koju treba hrvatski narod. U kampanji su krenuli nisko. Najlakše je kampanju svesti na osobne uvrede i poruke ispod europske razine – rekao je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

Brojnim nazočnima na skupu obratili su se i nositelji lista IV. I V. Izborne jedinice, Miroslav Tuđman i Zdravko Marić, kao i kandidati s lista, među kojima i Tomislav Tolušić koji je naglasio:

Slavonija je moj prioritet i neću dopustiti da ostane zaboravljena kao što je to četiri godine činila Milanovićeva vlada. Slavonija ima najveći potencijal za povlačenje sredstava EU, a kroz Projekt Slavonija osigurat ćemo 2,5 milijarde eura samo za projekte na području Slavonije te time povećati konkurentnost poljoprivrede, šumarstva i prerađivačke industrije, ali i unaprjeđenje životnih i radnih uvjeta.

(www.hdz-vpz.com)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content