Počeli radovi na izgradnji kuće oproštaja u Zokovom Gaju

U nazočnosti ministra regionalnog razvoja i europskih fondova Tomislava Tolušića, saborskog zastupnika Josipa Đakića, obnašateljice dužnosti župana Virovitičko-podravske županije Sanje Bošnjak, načelnika Općine Zdenci Tomislava Durmića, kao i mnogobrojnih mještana, započeli su radovi na kući oproštaja u Zokovom Gaju. Vrijednost investicije iznosi oko 360.000,00 kuna, a financirati će je Općina Zdenci. Izvoditelj radova je Građevinarstvo Horvat iz Čađavice, a p planu su i izgradnje kuća oproštaja u Kutovima i Slavonskim Barama:

-Drago mi je da smo što se tiče ovog projekta krenuli s riječi na djelo. Početak radova ne bi bio moguć bez svesrdne pomoći ministra Tolušića obnašateljice dužnosti župana VPŽ Sanje Bošnjak i saborskog zastupnika Josipa Đakića kojima se od srca zahvaljujem. Osigurali smo sredstva iz općinskog Proračuna za ovu izgradnju i evo nakon dosta vremena oko ishodovanja raznih, nužnih dozvola, konačno smo krenuli. – rekao je načelnik općine Zdenci Tomislav Durmić. Sanja Bošnjak obnašateljica dužnosti župana Virovitičko-podravske županije naglasila je kako joj je problematike kuće oproštaja u Zokovom Gaju itekako poznata:

-Ja sam dijete ovoga kraja, pa iako zapravo nisam nikada bila ne groblju u Zokovom Gaju znam koliko je ono udaljeno od samog mjesta i koliko je kuća oproštaja potrebna mještanima. Virovitičko-podravska županija pružit će općini Zdfenci svaki vid pomoći kako bi se ova kuća oproaštaja, ali i ostale na području ove općine što prije izgradile. – rekla je Bošnjak. Saborski zastupnik Josip Đakić između ostalog je rekao:

-Kuća oproštaja jedan je od posljednjih momenata čovjekovog ispraćaja i to mora biti jedno dostojanstveno mjesto. Moram svakako spomenut i Tomislava Bobana koji je na čelu Državne uprave za upravljanje državnom imovinom i zahvaljujući kome su brzo riješeni imovinsko-pravni odnosi kako bi mogla krenuti gradnja ove kuće oproštaja. Ova aktivnost kao i svaka druga mladog načelnika općine Zdenci i općinskog vijećnika kao i nas svih koji pomažemo koliko možemo je zasigurno na dobrobit svakog našeg građanina, a tako ćemo vjerodostojno i dalje raditi u interesu svih onih koji su potrebiti, u interesu naših građana kako bi Hrvatska bila razvijena u svakom segmentu i svakom najmanjem mjestu, da svi imaju jednak život. – zaključio je Đakić. (www.icv.hr; vg)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content