Poslovni susret predstavnika Visoke škole Virovitica i Hrvatske gospodarske komore

U četvrtak, 22. rujna, održan je susret predstavnika Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici i predstavnika Središnjice Hrvatske gospodarske komore i Županijske komore Virovitica.

Dekanica doc. dr.sc. Vesna Bedeković, prodekan dr.sc. Oliver Jukić i pročelnik Odjela za ICT Ivan Heđi su, zajedno s nastavnicima, predstavili novi, stručni studij Računarstva i ostale studijske programe, nakon čega su obišli prostor Visoke škole.
Iz HGK susretu su prisustvovali predstavnici Sektora za industriju i IT: Emil Ilija Perić, voditelj Odjela za tehnološki razvoj i IT te Alexander Friedman, stručni referent, a iz HGK Županijske komore Virovitica Milan Vanđura, direktor te Kristina Pleša, stručna suradnica Odsjeka za industriju.

Tema sastanka bila je mogućnost suradnje s komorom i poduzetnicima u provedbi i realizaciji novih programa za obrazovanje kvalitetnih IT kadrova.

Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici dobila je dopusnicu za Preddiplomski studij Računarstva, smjer Programsko inženjerstvo, koji je razvijan u suradnji s ICT tvrtkama koje svoj posao rade u Virovitici i Osijeku. U akademskoj godini 2016./2017. upisano je 30 studenata. Rezultat je to kontinuirane suradnje s ICT tvrtkama, što je i osnova obavljanja stručne prakse u tim i ostalim tvrtkama realnog sektora.

Hrvatska gospodarska komora, kao krovna institucija hrvatskog gospodarstva izuzetnim ocjenjuje uvođenje smjera Računarstva na Visokoj školi za menadžment u turizmu i informatici, s obzirom na potrebe takvih kadrova na tržištu rada.

(Krpr)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content