Sanja Bošnjak u ime Hrvatske zajednice županija nazočila Konferenciji regija okupljenih oko inicijative za snažniju regionalnu politiku

Obnašateljica dužnosti virovitičko-podravskog župana Sanja Bošnjak i glavna tajnica Hrvatske zajednice županija Melita Pavlek sudjelovale su na konferenciji „Doprinos regionalnoj politici EU za upravljanje budućim izazovima“ u Odboru regija u Bruxellesu. U ime Hrvatske zajednice županija inicijativu je potpisao predsjednik Hrvatske zajednice županija Goran Pauk, a tijekom konferencije Knjiga potpisa, od preko 300 stranica, predana je predstavnicima institucija EU, odnosno predsjedniku Odbora regija Markku Markkuli, povjerenici Europske komisije za regionalnu politiku Corini Creţu, veleposlaniku Peteru Javorciku, stalnom predstavniku Slovačke pri EU kao predstavniku države članice koja predsjeda Vijećem te predsjednici Odbora za regionalni razvoj u Europskom parlamentu Iskri Mihaylovoj.

Kohezijska politika jedna je od najvažnijih europskih politika koja je u potpunosti usmjerena na ljude. Ona spaja sve europske regije i pomaže procesu izjednačavanja i smanjivanja ekonomskih različitosti između članica. Cilj Deklaracije je ukazati na stajalište europskih regija o važnosti nastavka financiranja Kohezijske politike i nakon 2020. godine.

(icv.hr, hrvzz.hr; foto: Facebook)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content