Ugrađuju se četiri nove kotlovnice za 12 virovitičkih zgrada

Nakon što je prije nepunih mjesec dana potpisan Ugovor o rekonstrukciji plinskih kotlovnica na području grada Virovitice odnosno o projektu energetske obnove 4 kotlovnice koji će u konačnici rezultirati nižim računima za grijanje stanara ukupno 12 zgrada u Virovitici kotlovnice se već postavljaju. Iako su neki s podsmjehom govorili da se radi o nemogućoj misiji izvođač radova, domaći obrt „TERMO JOSO“ uspio ih je nabaviti u rekordnom roku te se one već montiraju.

Ovaj projekt je samo jedan od brojnih primjera kako se zajedničkim snagama ministarstava te Virovitičko-podravske županije i Grada Virovitice koji ovaj projekt zajedno sufinanciraju, može napraviti puno za svoje građane budući će se njegovom realizacijom osim što će dobiti nove kotlove i računi za grijanje biti niži. Naime temeljem odluke Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Virovitičko-podravskoj županiji odobreno je gotovo 1,9 milijuna kuna za energetsku obnovu 4 kotlovnice u Virovitici dok će razliku do 2,3 milijuna kuna zajednički osigurati Virovitičko-podravska županija i Grad Virovitica. Radi se o energetskoj obnovi plinskih kotlovnica pod nazivom: P+5, P+7, P+8 i Slavonija, kojima se griju stanari 12 virovitičkih zgrada.

kotlovnica2Kako su prilikom potpisivanja Ugovora rekli ministar Tomislav Tolušić, obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak, gradonačelnik Ivica Kirin i pomoćnik ministra Marijo Klement ovo će biti najljepši poklon Virovitičanima za božićno-novogodišnje blagdane jer su tada i računi za grijanje najveći.

Projekt je izradila VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. (virovitica.hr; foto: Matija R.)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content