U VPŽ 500-tinjak prijava godišnje za nasilje nad ženama

Udruga SOS Virovitica održala je javnu akciju na Trgu bana Josipa Jelačića, ispred Gradske knjižnice u Virovitici, a povodom obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama. Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježava se od 2004. godine kada je Hrvatski sabor proglasio u spomen na tri ubijene žene na Općinskom sudu u zagrebu 22. rujan 1999. godine. Toga je dana, tijekom brakorazvodne parnice, Mato Orašić ubio sutkinju, suprugu i njezinu odvjetnicu. Osuđen je na maksimalnu kaznu.

Odaziv građana Virovitice je bio jako dobar te su građani izražavali podršku takvim aktivnostima S.O.S.-a Virovitice.

Prema riječima zaposlenice Udruge S.O.S. Virovitica Snežane Paripović Gut, na području Virovitičko – podravske županije okvirno bude 500-tinjak prijava godišnje, iako vjeruje kako ih ima puno više neprijavljenih.

Cilj obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama je senzibiliranje šire javnosti o problematici nasilja nad ženama. Građanima su podjelili promotivne materijale s korisnim informacijama o prevenciji i suzbijanju takvog nasilja, kao i o pomoći i podršci žrtvama nasilja.

(www.icv.hr, žđ, vk, Foto: SOS Virovitica )

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content