Započela edukacija pomoćnika u nastavi u sklopu projekta „PuNIDA“

U Zavodu za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije u ponedjeljak, 5. rujna, započela je trodnevna edukacija za pomoćnike u nastavi u sklopu projekta „PuNIDA“. Ovim projektom će se zaposliti 49 pomoćnika u nastavi u školama kojima je osnivač Virovitičko-podravska županija (13 osnovnih i 4 srednje škole)

Edukacija će osigurati budućim pomoćnicima u nastavi određena znanja koja će im pomoći u neposrednom radu s učenicima.

U postupku edukacije svi kandidati će dobiti znanja koja će im se osigurati pravilan pristup prema učenicima. Cilj projekta je socijalizacija te osposobljavanje učenika za samostalno obavljanje svakodnevnih aktivnosti i odgojno obrazovnog rada. Pratit ćemo učenike na početku nastavnoga rada, kao i ono što su uspjeli i što će uspjeti kroz samu realizaciju projekta. – kazala je pročelnica županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Vesna Šerepac.

Edukaciju provodi Poslovno učilište „Eduka Plus“.

Potporu uključivanju učenika s teškoćama u razvoju u redovne obrazovne programe pružit će Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta iz Europskog socijalnog fonda (Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.). Virovitičko-podravskoj županiji je od maksimalno prihvatljivih troškova od 1.626.654,61 kune, odobreno bespovratnih sredstava u iznosu od 1.543.695,22 kune, dok će 5,10 posto izdvojiti Županija. Projekt je napisala Razvojna agencija u suradnji s prijaviteljem.

(www.icv.hr, mb; foto: M. Bašić)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content