Započeli radovi na izgradnji nogostupa u Ulici Matije Gupca u Virovitici

Najduža virovitička ulica, Ulica Matije Gupca u Virovitici uskoro će dobiti novi nogostup i to u dužini od čak 1500 metara od spoja ulica Vlahe Bukovca i Matije Gupca do autobusne stanice kod Tvornice šećera VIRO odakle su radovi i započeli. Nogostup će biti širine 1,4 metra, a vrijednost radova iznosi 654.556,00 kuna.

Radove izvodi tvrtka Ceste d.d. Bjelovar, tvrtka koja je na javnom natječaju izabrana za najpovoljnijeg ponuditelja i obavljaju je u okviru radova na sanaciji nerazvrstanih cesta i nogostupa na području grada Virovitice ukupne vrijednosti čak 7.634.811,00 kuna. Radi se o sanaciji postojećih nogostupa u gradskim ulicama: Antuna Gustava Matoša, Vatroslava Lisinskog, Ferde Rusana, Matije Gupca, Kralja Petra Krešimira IV, Bečkoj ulici, Ivana Gundulića, Nikole Tesle, Zlatnog Polja, Đure Basaričeka, Ivana Gorana Kovačića, Tome Maretića, dr. Andrije Štampara te 30. svibnja u Milanovcu Osim nogostupa asfaltirat će se i makadamske ceste: Rezovački vinogradi V. odvojak u Rezovcu, Svetog Antuna i Hrvatskih žrtava u Svetom Đurđu, nastavak Ulice Slavka Biondića u Rezovačkim Krčevinama, a već je sanirana kolnička konstrukcija u Ulici sv. Petra i Pavla u Golom Brdu i Bilogorskoj ulici u Podgorju. Također, nekoliko cesta u gradu i prigradskim naseljima planira se presvući novim slojem asfalta: Ferde Rusana, Augusta Šenoe, Trg kralja Petra Svačića, Eugena Kumičića, Dobriše Cesarića i Mate Lovraka i Stari Rezovac u Rezovcu dok je Ulica Zadnji jarak u Golom Brdu već sanirana. Uz navedeno sanirat će se i put od Ulice Slavka Biondića u Rezovačkim Krčevinama do Šumske ulice na cesti prema Jasenašu.

_mg_8965Početak radova na izgradnji nogostupa obišao je i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin koji nije krio zadovoljstvo što se cijelo područje grada pretvorilo u jedno veliko gradilište te će realizacija svih trenutnih projekata grad učiniti još ljepši, ali što je najvažnije znatno povećati sigurnost građana. Radove je pozdravio i predsjednik Vijeća mjesnog odbora Matije Gubec Drago Bašnec zahvalivši gradonačelniku što se nakon ulice Ferde Rusana te uređenje VGŠK-e još jedan veliki projekt odrađuje na prostoru ovog dijela grada odnosno ovog mjesnog odbora.

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content