U Zdencima svečano otvorena Ulica Milana Kovačića

U nazočnosti obitelji, ratnih prijatelja i logoraša iz Vukovara, u Zdencima je svečano otvorena Ulica nazvana po hrvatskom ratnom heroju, branitelju Vukovara Milanu Kovačiću. Ulicu su otvorili, uz Milanovu majku Mariju, načelnik općine Zdenci Tomislav Durmić i obnašateljica dužnosti župana VPŽ Sanja Bošnjak.

– Veliko mi je zadovoljstvo što smo za našeg dragog Milana, hrvatskog heroja, otvorili ovu ulicu. Milan je istinski heroj. Nakon ranjavanja u Vukovaru, završio je u logoru gdje je bio punih devet mjeseci. Ploču s imenom ulice postavili smo na njegovu rodnu kuću i to u povodu Dana općine i njegovog rođendana. – rekao je prilikom otvaranja načelnik općine Tomislav Durmić. Nakon obraćanja načelnika, nazočne je prigodnim riječima pozdravio i saborski zastupnik Josip Đakić:

– Poštovana obitelji budite ponosni na žrtvu koju ste dali za Domovinu, a općina Zdenci kao i Virovitičko-podravska županija sigurno će znati cijeniti i pomagati da ova ulica dobije svoj smisao, da bude najljepša u općini Zdenci u znak sjećanja na velikog heroja. – rekao je Đakić.

Opširnije u Virovitičkom listu…

(www.icv.hr, vg; foto: Vladimir Grgurić)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content